HRE şehit düşen bir savaşçının kimliğini açıkladı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 4 Eylül’de Efrîn Bölgesi’nde bir savaşçılarının görevi başındayken şehit düştüğünü açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada “Cesûr Efrîn (Ehmed Mihemed) adlı yoldaşımız, Çağın İkinci Aşaması çerçevesine 4 Eylül’de görevi başındayken şehit düştü” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Efrîn’in işgalinden sonra Efrînli gençlerimiz hem işgalcilere karşı duyduğu öfke hem de şehirlerini özgürleştirmek için güçlerimizin arasında yer aldı. Bunlardan birisi de yoldaşımız Cesûr’dur. Cesûr yoldaş, küçük yaşlarında topraklarında halkıyla işgalcilere karşı karşıya kaldı. Öte yandan bu karşı da halkının savaşçılarının direnişine de tanıklık etti. Bu bağlamda olması gereken en doğru yerin özgürlük savaşçılarının yanı olduğunu gördü. Cesûr yoldaş, yaşamında emekçi ve savaşçı bir kişiliğe sahipti, halkının iyi bir savaşçısıydı.

HRE olarak, çalışmalarını ve hayallerini özgürlük mücadelemizde yaşatacağız. Hem Efrîn ve Kürdistan halkının hem de gençlerimizin yoldaşımız Cesûr’un yerini boş bırakmayacağına inanıyoruz. Cesûr yoldaş şahsında, özgürlük için savaşan tüm arkadaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Şehidimizin ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Şehidin kimliği şöyle;

Kod adı: Cesûr Efrîn

Adı soyadı: Ehmed Mihemed

Anne adı: Emîra

Baba adı: Loqman

Doğum yeri: Efrîn

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn Bölgesi / 4 Eylül 2022