HRE şehit düşen bir savaşçısının kimliğini açıkladı

Efrîn Kurtarma Güçleri (HRE), 24 Ağustos’ta görevi başındayken şehit düşen bir savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada “Savaşçılarımız Çağın Direnişinin İkinci Aşaması çerçevesinde halkımızın özgürlüğü ve toprakları için işgalci Türk devletine karşı savaş ve mücadelesini sürdürüyor. Bu çerçevede Botan Birîm 24 Ağustos günü görevi başındayken şehadete ulaştı” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Yoldaş Botan, Efrîn’de doğmuş ve yurtsever bir ailede büyümüştür. Her yurttaşımız gibi Efrînlî yoldaşımız Botan’da Efrîn’e dönmeyi kendine amaç edinerek özgürlük davasına katıldı. Küçük yaşlarında göçe zorlandı, evsiz kaldı ama düşmana karşı onurunu her zaman korudu. Gücünü Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve görüşlerinden ve halkının direnişinden aldı. Yaşama karşı alçak gönüllü olan Botan, mücadele içinde olduğu sürece büyük bir emek verdi. Ağır bir yük olan halkına karşı sorumluluğunu her zaman için tereddütsüz bir şekilde yerine getirdi.

Sözümüzün yolundan yürüyor, hiçbir şehidimizin ve halkımızın hayallerinin yarıda kalmayacağına inanıyoruz. Şehitlere ve halkımıza, işgalciler topraklarımızda olduğu sürece mücadelemizi sürdüreceğimizi ve işgal altındaki topraklarımızı kurtaracağımızın sözünü veriyoruz. Bu temelde şehit Botan’ın ailesine ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Botan Birîm

Ad-Soyadı: Hemze Îbrahîm Birîm

Anne Adı: Fîdan

Baba Adı: Îbrahîm

Şehadet tarihi: 24 Ağustos 2022