Kadın Meclisi Qamişlo saldırısını ve ‘utanç verici’ sessizliği kınadı

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Türk devletinin Qamişlo’da Cumartesi günü gerçekleştirdiği saldırıyı ve uluslararası toplumun “utanç verici sessizliğini” kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Kadın Meclisi  “İşgalci Türk devletinin insanlık dışı saldırıları her geçen gün artıyor, huzur içinde yaşayan Kuzey ve Doğu Suriye halkını hedef alıyor” dedi.

Açıklamada “Türk devletine ait SİHA dün Qamişlo’nun Sina Mahallesi’nde saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda 2’si çocuk 4 yurttaş şehit düştü, bazı yurttaşlar da yaralandı. İşgalci Türk devleti bu tür saldırılarla tüm insanlık değerlerini ayaklar altına almaktadır. Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi olarak saldırıda şehit düşen yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz. Öte yandan yurttaşlara dönük vahşi saldırıları ve uluslararası toplumun utanç verici sessizliğini kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kadın Meclisi, “Suriye halkını koruduğunu iddia eden devletler, bölgeyi hedef alan ve krizi derinleştiren soykırım savaşına karşı hiçbir tepki göstermiyor” diye ekledi.