Kanaat önderleri: Efrin direnişinde yerimizi almaya hazırız

Kuzey Suriye’deki aşiretler, Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’nin QSD güçlerince yenilgiye uğratılan DAİŞ’in intikamını için Efrin’e saldırdığını belirtti.

Efrin, Şehba, İdlib ve Helep’in kuzeyindeki aşiretler, işgalci Türk devletinin Efrin’e yönelik barbar saldırılarına karşı ortak açıklama yaptı. Aşiret temsilci, kanaat önderi ve çok sayıda şêxin katılımıyla yapılan açıklamada, DAİŞ’in başkenti konumundaki Reqa’nın özgürleştirilmesinin Türk devleti ve bağlı çete grupları için büyük bir yenilgi olduğu vurgulandı.

“Bu yüzden de bölgede kirli planlar devreye konuldu. Suriye’deki çete grupları Kuzey Suriye ve inşa edilen demokratik ulus projesine saldırtıldı” denilen açıklamada, saldırıların DAİŞ’in intikamının alınması için gerçekleştirildi belirtildi.

Uluslararası topluma Türk devletinin bu saldırılarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısında da bulunan kanaat önderleri, Efrin direnişinde yerlerini almak için hazır olduklarını söyledi.