'Kazanımlarımız için Devrimci Halk Savaşını geliştirmeliyiz'

Kürt halkının yıllardır verdiği mücadelede büyük bedeller ödediğini söyleyen Mihemed Cemîl Îbrahîm ve Ednan Şêx Mihemed, kazanımların korunması için Devrimci Halk Savaşının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları ve tehditleri devam ediyor. Hesekê Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Yürütme Üyesi Mihemed Cemîl Îbrahîm, son zamanlarda devrimci halk mücadelesinin geliştirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Ayakta kalmak isteyen bir halkın mutlaka öz savunmasını düşünmesi gerektiğini belirten Hesekê HPC Yürütme Üyesi Mihemed Cemîl Îbrahîm, "Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik bu saldırı ve tehditlere karşı halk kendini örgütlemeli ve öz savunmasını yapmalıdır. Saldırı ve tehditlere karşı kazanımlarını ve devrimini korumalıdır. Düşmanın saldırılarına karşı biz de topraklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Öz savunma Kürt halkı için nefes almak kadar önemli. Kürtler geçmişte bu kadar örgütlü olmadığı için katliamlara uğradı. Rêber Apo'nun fikirleri temelinde örgütlendik. Önderlik devrimin başlangıcından bu yana halkın esas alınması ve örgütlenmesi gerektiğini vurguladı. Çünkü eğer halk devrime destek vermezse o devrimin ayakta kalma şansı yok. Bundan dolayı bizler de topraklarımızı korumak için sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.

KÜRT HALKI BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİ

Devrimci Halk Savaşının önemine değinen Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Ednan Şêx Mihemed ise şunları belirtti: "Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşanan durumdan dolayı Devrimci Halk Savaşını iyi bilmemiz gerekir. Kürt halkı büyük bedeller ödeyerek Rojava Devrimi'ni yaptı. Bölgedeki tüm egemen güçler, Kürtlerin kendi topraklarında rahat yaşamalarına müsaade etmiyorlar. Her gün ülkemiz bombalanıyor, çocuklar, kadınlar, yaşlılar katlediliyor.

Bundan dolayı Kürt halkı başta olmak üzere bölge halkı mutlaka Devrimci Halk Savaşını geliştirmelidir. Halklar birlik olmalı ve topraklarını korumak için sabah akşam direnmelidir. Bugün Şehba'da verilen direniş, Efrîn'in özgürlüğünü kaçınılmaz kılacaktır. Bu yüzden Türk devleti Şehba'da yaşayan halka saldırıyor. Kürt halkı varlığı için, demokrasi ve özgürlük için mücadele ediyor. Kürtler emek ve hak sahibidir. Bu mücadele uğruna büyük bedeller ödedi, binlerce şehidi oldu. Bu bedeller sonucu elde ettiğimiz kazanımlarımızı korumak için Devrimci Halk Savaşını geliştirmemiz lazım."