Kobanê 4 şehidini uğurladı

Kobanê’de yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen 4 İç Güvenlik Güçleri üyesini Şehit Dicle Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurladı.

Türk devletinin SİHA saldırısında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Üyeleri Selma Mistefa, Sara El-Hisên, Cihan Mistefa ve Beşar Bozan Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Kobanê Kanton Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhan Kobanê, şehitlikte düzenlenen törende halka seslenerek direnmekten başka çare olmadığını söyledi.

İşgalci Türk devletinin bölgeyi boşaltma planını yerine getiremediğini, bu nedenle dünyanın gözü önünde bölgeye tüm yöntemlerle, saldırdığını ifade eden Ferhan Kobanê, şöyle devam etti: "Dikkatli olmalıyız ve güçlerimizin yanında olmalıyız. Bölgesel yapılar Türk işgaline karşı seslerini yükseltmeli, çünkü savaş sadece Kürtlere karşı değil, tüm yapılara karşıdır. İkinci hedef, demokratik projemizi ve bölge halkının kendi kendini yönettiği Özerk Yönetim’i yok etmektir."

Fırat Bölgesi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Sozdar Şêxo da söz alarak, "Şehitlerimizin yolundan, kadınların özgürlük yolundan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'nin saldırıları bizi korkutmuyor" şeklinde konuştu.

Sozdar Şêxo sözlerine şöyle devam etti: "Türk devleti barışsever halkların düşmanıdır. Ama en acısı içimizdeki düşmandır. Düşmanlarımızı bir an önce tespit etmeliyiz, çünkü faşist Türk devletinden daha tehlikeliler. Bu düşmanlar kendilerini satıyorlar ve çocuklarımızın şehit olmasına neden oluyorlar."

Girê Spî Kanton Meclisi Eş Başkanı Hezaa Mihemed ise, "Bölgeye karşı komplo var. Tahran'da yapılan son toplantı bu komplolardan biriydi. Bölgenin demokratik projesini alt etmenin, çocuklarımızın kanını dökmenin ve başka alanları işgal etmenin yollarını bulmak için bir araya geldiler" dedi.

Mihemed, bölgeye yönelik saldırıları durdurmak için bölgenin hava sahasının kapatılması çağrısında bulunarak, Suriye halkını Suriye topraklarından Türk işgalini çıkarmak için birleşmeye davet etti.

Törenin sonunda 4 şehidin şehadet belgeleri okunarak, ailelerine teslim edildi.

Şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.