Kobanê’de 2, Hesekê’de 1 şehit uğurlandı

Sirîn’de şehit düşen İç Güvenlik Güçleri mensubu Mehmûd Hesê ve Dêrazor’da Anti Terör (YAT) güçleri mensubu Ehmed Muslim, yüzlerde Kobanêlinin katılımıyla sonsuzluğa uğurlandı. Hesekêliler ise QSD savaşçısı Mihemed Ebdullah Nedam’ı uğurladı.

Kobanê’de yüzlerce kişi, Mehmûd Hesê ve Ehmed Muslim’i Şehit Dicle Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurladı.

Uğurlama töreninde konuşma yapan Sirîn İlçesi İç Güvenlik Güçleri yöneticilerinden Sebri Mihemed Mesê, "Şehit Mehmud özgürlük çağrısına cevap verdi. Nerede olursa olsun sorumluluk ve yurtseverlik ruhuyla yürüyordu. Her zaman kendini geliştirmiş, kendisini ve arkadaşlarını bu yolda örgütlemiştir. Onları takip edeceğimize söz veriyoruz" dedi.

Ardından Fırat Bölgesi Toplumsal Adalet Meclisi Eşbaşkanı Firyaz Berkel, Kongra Star adına yaptığı konuşmada, "Şehit bizim burada bulunma sebebimizdir ve halkların birliğidir. İşgalci Türk devletinin tehditleriyle ve bölge halkına karşı yürüttüğü özel savaşla hesaplaşmalıyız" şeklinde konuştu.

Ayrıca Kobanê Üniversitesi Eş Başkanı Şervan Muslim, iki şehidin aileleri adına konuşarak, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Müslim sözlerine şöyle devam etti: "Bize karşı her türlü kirli oyun oynanırken, kazanımlarımıza, Özyönetime ve 10’uncu yılını kutlamak üzere olan devrime sahip çıkmalıyız. İşgalciler halkımızı yenemeyecek, şehit kanıyla sulanan topraklarımızı işgal edemeyecek.”

İç Güvenlik Güçleri mensubu Mehmûd Hesê (Mehmûd Kobanê) Sirîn’de şehit olurken, Anti Terör (YAT) güçleri mensubu Ehmed Muslim (Can Şêr) Dêrazor bölgesinde şehit oldu.

Konuşmaların ardından iki şehidin şehadet belgeleri okunarak, ailelerine teslim edildi. Ardından kitle şehitlerin cenazelerini sloganlar eşliğinde toprağa verdi.

HESEKÊ’DE QSD SAVAŞÇISI UĞURLANDI

Şehit Mihemed Ebdullah Nedam'ın (Egid Hesekê) Dawûdiye köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde gerçekleştirilen uğurlama törenine yüzlerce kent sakini katıldı.

Törende Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Fatme Hisên, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Fatme Hisên, Kuzey ve Doğu Suriye halkını askeri güçlere destek olmaya ve Türk işgalinin saldırılarına direnmeye çağırdı.

Hesekê Askeri Meclisi Komutanı Demhat Dêrik de bir konuşma yaparak, "Şehit Mihemed Nedam asil niteliklere ve Önder Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesine sahipti. Dostluk ruhu yüksekti. Şehit Mihemed, ülkesini ve bütün halkları müdafaa ederken şehit oldu" dedi.

Daha sonra şehidin belgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed tarafından okunarak, ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda, şehit Mihemed Nedam'ın cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.