Kobanê’de binlerce kişi Türk devletini protesto etti

İşgalci Türk devletinin saldırıları ve tehditlerine karşı Kobanê Kantonu’nda binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi.

“Devrimci halk savaşıyla Türk devletini yeneceğiz” sloganıyla yapılan yürüyüşü Suriye Gelecek Partisi, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği düzenledi.

Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’daki işgal saldırıları ile işlediği suçlara tepki göstermek için organize edilen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Kobanê'nin güneyindeki Sirîn’de başlayan yürüyüş kent merkezine kadar sürdü.

Eyleme ilişkin açıklamayı Suriye Gelecek Partisi üyesi Nadiya Agasî okudu.

Açıklamada, “İşgalci Türk devleti Osmanlı’yı yeniden canlandırmak istediği için Kuzey ve Doğu Suriye’yi bombalıyor, demografisini değiştirmeye çalışıyor” denildi.

Nadiya Agasî, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınarken, Suriye Gelecek Partisi Genel Meclis Başkanı Ferhan Hec Îsa ise  “Suriye topraklarının birleşmesi için onlarca Kuzey ve Doğu Suriyeli yurttaş canını feda etti. Onlar zulmü ve zorbalığı kabul etmedi. Türk devleti bu nedenle devrimci halk savaşını esas alan halkı hedef alıyor” şeklinde konuştu.

Hec Îsa, demokratik projelerinde devam edeceklerini ve bölgede kargaşa yaratmaya çalışanlara karşı duracaklarını vurguladı.

Eylem “Şehit Namirin” ve “Devrimci halk savaşıyla Türk devletini yeneceğiz” sloganlarıyla son buldu.