Kobanê’de iki şehit son yolculuğuna uğurlandı

Kobanê’nin Girik köyünde meydana gelen trafik kazasında şehit olan öz savunma güçleri üyesi Cengiz Mustefa ile Reqa şehidi YPG savaşçısı Cemal Mihemed (Xebat Qeremux), Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı.

Kobanê kantonuna bağlı Gırık köyünde meydana gelen bir trafik kazasında şehit olan Özsavunma Güçleri savaşçısı Cengiz Mustefa ve Reqa’da şehit olan YPG savaşçısı Cemal Mıhemed (Xebat Qeremux) için Kobanê’deki Şehit Dicle Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. Düzenlenen törene Özsavunma Güçleri savaşçıları ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Şehitlerin cenazesi askeri tören ile başladı. Törende bir konuşma yapan Kongreya Star yöneticisi Şirin Osman, aileye baş sağlığı diledi. Topraklarının işgalinin kolay bir şey olmayacağını belirten Osman, “Düşman iyi bilsin ki Kürtler bulundukları her yerde direnmekten geri durmayacaktır. Kobanê’de nasıl kazandıysak Efrin’de de kazanacağız” dedi.

Daha sonra konuşan Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Semira Kaniya Kurdan, Efrin’e yönelik saldırılara karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Konuşmalardan sonra her iki şehit son yolculuğuna uğurlandı.