Kobanê gazisi Efrîn'e gitmek istiyor

Tüm ailesi Efrîn direnişinde yer alan, kendisinin de gitme önerisi kabul edilmeyen Kobanê gazisi, "Kürdistanlılar seferber olmalı. Efrîn asla düşmeyecek" dedi.

Efrîn'in Cindirês ilçesinin Hemam köyünden olan Kobanê gazisi Rojhat Welat'ın Hemam’de yaşayan ailesinin tümü şu anda direnişine aktif olarak katılıyor. Kardeşleri Efrîn’de YPG ve YPJ’ye saflarında; yaşlılar ise tank ve uçaklarla yapılan bombardıman ve katliamlara rağmen topraklarını terk etmeyerek direnişin aktif birer öznesi oluyor. Şu anda Rojhat Welat’ın da en büyük dileği Efrîn’e geçip direnişe katılmak. Kobanê direnişi sürecinde defalarca yaralanıp başından, belinden ve bacaklarından darbeler alan Rojhat Welat’ın önerisi şu anda komutanları tarafından kabul edilmiyor.

Kobane zaferinin yıl dönümünden ve Efrîn direnişinin sürdüğü bu günlerde Rojhat Welat, Kobanê direnişine Efrîn’den nasıl katıldıklarını, DAİŞ-Türkiye ortaklığını anlattı.

SEFERBERLİK İLAN EDİLİNCE GELİR

Kobanê saldırısı 15 Eylül'de başladığında Efrîn’de lise öğrencisi olan Rojhat Welat, seferberlik ilanıyla Efrîn’den de her gün Kobanê’ye akan gruplardan birinde yer alır ve 83 kişilik bir grupla Kobanê direnişine katılır. 83 kişilik grup, Amed ve Şırnak gibi Kuzey Kürdistan şehirleri ile Doğu Kürdistan'dan gelen guruplarla birleşir. Daha Kobane’yê ulaşmadan sınır hattında Türk askerlerinin yaptıkları, Kobanê’de nasıl zorlukların beklediğinin göstergesi olur. Kobanê’ye ulaştıklarında gördükleri manzara, büyük bir mücadelenin beklediğini anlar.

ADIM ADIM DİRENİŞ

Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gelişen direniş sürecinde en büyük gücü ve yardımı hem Kuzey halkının seferberliğinden hem de sınır nöbetinden aldıklarını ifade eden Welat, şöyle devam ediyor: "DAİŞ'in Türkiye’den geçip bize saldırı yapmasını azaltan Kuzey Kürdistan halkının sınır üzerinde gerçekleştirdiği nöbetti. Bizim için hem büyük bir güç hem de büyük bir yardım oldu. Türkiye'nin resmi sınırı DAİŞ'in Kobanê’ye geçip saldırması için adeta büyük bir kapı olmuştu. Kaç defa oradan geçip bize saldırı gerçekleştirdi. Halkımızın gelip orda sınır nöbeti tutması onların rahat rahat DAİŞ olarak geçişini engelliyordu. Bu nedenle Türk devleti mecbur kalıp onları kendi askeri araçlarıyla sınırın sıfır noktasına getiriyordu. Bir bakıyorduk Türk askeri aracı geldi ama içinden çete elemanları inip sınırı geçiyor."

DAİŞ DE TÜRK DEVLETİDİR

Şu anda bütün dünya devletlerinin DAİŞ’in kirli ortağı Türk devletinin Efrîn’e saldırmasına göz yumduğunu belirten Rojhat Welat, "Türk devleti Efrîn’e saldırıyor, sivil halkı uçaklarıyla katlediyor, üstelik Efrîn’de DAİŞ’e de saldırdığını söylüyor. Fakat siz DAİŞ ve Türk devleti gerçeğini sokak da oynayan Rojavalı bir Kürt çocuğuna bile sorsanız size DAİŞ Türkiye’dir, der. DAİŞ hiçbir zaman Efrîn’e giremedi. El Nusra ve diğer çeteler, farklı ve değişen isimlerine rağmen tümü Türk devletidir" diyor.

EFRÎN'DE BAŞARMAK İSTİYOR

Rojhat Welat, Erdoğan’ın Kobanê’de başaramadığını şu anda Efrîn’de başarmaya çalıştığını kaydederek, şunları ekliyor: "Efrîn’de sivillerin üzerine tonlarca bomba atıyor, katliamlar yapıyor. DAİŞ çok vahşi bir örgüttü ama DAİŞ’in yaratıcısı Türk devletinin vahşeti daha büyüktür. Hemen hemen Efrîn’in tüm ilçelerinde uçaklarla vurarak katliam yapmaya devam ediyor. Efrîn için tüm Kürdistanlılar seferber olmalı. Arin ve Avesta arkadaşlar bizim komutanlarımızdır, onların fedai birer savaşçısı olarak Efrîn’in düşmesine asla izin vermeyeceğiz. Kobanê düşmediği gibi Efrîn de asla düşmeyecek."