Kobanê ve Tebqa’da binler işgale karşı yürüdü

Kobanê ve Tebqa'da binlerce kişi, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yürüdü, gerilla direnişini selamladı.

Kobanêli binlerce kişi, sivil kurum üyeleri ve Fırat Bölgesi’ndeki siyasi parti üyeleri Özgür Kadın Meydanı’nda toplandı.

Halk, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik bombardıman saldırısında şehit düşenlerin fotoğrafları ile “İşgale hayır” ve “Artık sessizlik yeter” yazılı pankartlar taşıdı.

GERİLLA DİRENİŞİ SELAMLANDI

Halk, Özgür Kadın Meydanı’ndan Şehîd Egîd Meydanı’na doğru yürüdü. Kitlenin Şehîd Egîd Meydanı’na ulaşmasının ardından konuşma yapan Kongra Star Fırat Bölgesi Yönetim Üyesi Macîde Hesûn, “Türk faşizmine karşı büyük başarılar elde eden gerilla direnişini selamlıyoruz. Bu direniş işgal planlarını boşa çıkardı ve hesaplarını bozdu” dedi.

Macîde Hesûn, şöyle devam etti: “Türk ordusunun Qamişlo’ya yönelik son saldırısı bölgedeki bileşenlere yönelik kinini gösteriyor. Garantör ülkelerin içinde bulunduğu sesiz durumdan çıkmaları gerekir. Çünkü bugün gerçekleşen tüm katliamlar onların gözleri önünde oluyor.”

Macîde Hesûn, Kuzey ve Doğu Suriye halkına Türk ordusunun saldırılarına karşı kendilerini devrimci halk savaşı temelinde örgütlemeleri çağrısında bulunarak, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadınlar olarak tüm bileşenlerle birlikte işgale karşı kendimizi savunmalı ve örgütlemeliyiz” dedi.

Macîde Hesûn, bölge halkına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesinin takipçisi olacaklarını, bölge halkının öncülük ettiği demokratik projenin başarılı olacağı sözünü verdi.

Eylem “Yaşamak Direnmektir” sloganlarıyla sona erdi.

TEBQA

Tebqa’da binlerce kişi, Tebqa Demokratik Sivil Özerk Yönetim, askeri meclis, siyasi parti, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve kadın komiteleri üyeleri ile kanaat önderleri, Zenûbiya Kadın Topluluğu bürosu önünde bir araya geldi.

İlçedeki 3’üncü Mahalle’ye ulaşan kitle burada saygı duruşunda bulundu. Ardından Yasama Meclisi Eşbaşkanı Huda Ewan Tebqa Demokratik Sivil Özerk Yönetimi adına yapılan açıklamayı okudu.

Açıklamada şöyle denildi:

 “Teröre karşı direnen Tebqa, direniş cephelerinde kahramanlık destanı yazan QSD güçlerinin yanındadır. Direnmek görevimiz ve onurumuzdur.

Tüm dünyanın direnişin demokratik halkın silahı olduğunu bilmesi gerekir. Çünkü insan direnişinin karşısında hiçbir şey duramaz. Direniş insani bir kavramdır ve meşru bir haktır.

Halk anlayışı, ortak düşünce ve demokratik fikre inanan örgütlü altyapı düşmana her türlü engel ve saldırılara karşı direnebilecekleri mesajını verecek. Halkın ve Özerk Yönetim’in gerçek birliği bu mesajın işaretidir.

Uluslararası toplum Türk devletinin saldırılarının sorumluluğunu derhal üstlenmeli ve harekete geçmelidir.

Tüm dünya halklarına Türk işgalinin suçlarını ve siyasetini ortaya çıkarmaya, Kuzey ve Doğu Suriye'de Suriyelilere karşı işlenen suçlara karşı ciddi bir tavır sergileme çağrısı yapıyoruz.”