Kobanê halkı şehit Bexdex'i uğurladı

Kobanê halkı, Türk savaş uçaklarının Eyn İsa’ya düzenlediği bir saldırı sırasında şehit düşen Botan Bexdex’i son yolculuğuna uğurladı.

Mehîdîn Mihemed (Botan Bexdek) için Şehîd Dîcle Şehitliği’nde düzenlenen törene, sivil ve askeri kurum üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) üyeleri de katıldı.

Törende konuşma yapan Girê Spî İlçe Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Sebrî Nebo, “Şehitlerimiz sayesinde bugün onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bu bağlamda mücadelecilerimizi unutmamalı ve izlerinden gideceğimiz sözünü vermeliyiz” dedi.

Sebrî Nebo, “Onurlu bir yaşam için bedel vermemiz gereken bir sürecin yanı sıra Önder Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen uluslararası komplonun 23’üncü yıl dönümünde, komplocuların bütün saldırıları boşa çıktı. Çünkü Önder Öcalan bize düşmana karşı direnmeyi öğretti” dedi.

Fırat Bölgesi Demokratik Birlik Partisi Eşbaşkanı Bêrîvan Îsmaîl, “Bazı kişiler bizi farklı farklı yöntemlerle yok etmek istiyor ve işgalci Türk devletini de bizi yok etmek için kullanıyor. Fakat şehitlerimizin fedakârlıklarıyla işgalci devlete kanımızın son damlasına kadar savaşacağız ve halkı hakaret ve kölelikten kurtaracağız" dedi.

Bêrîvan Îsmaîl, bölge halkına birliği güçlendirme çağrısında bulundu.

Törenin sonunda şehidin kimlik bilgileri okunarak, şehadet belgesi ailesine teslim edildi.

Şehit Botan Bexdek, işgalci Türk ordusunun savaş uçaklarıyla Eyn Îsa ilçesini hedef alması sonucu şehit düşmüştü.