Kobanê halkı şehitleri son yolculuğuna uğurladı

Kobanêliler, şehitler Serdar Hereco (Serdar) ve Mihemed Hemê'yi (Qurşîn) son yolculuğuna uğurladı.

Kobanê kantonunda yüzlerce kişi, şehitler Serdar Hereco (Serdar) ve Mihemed Hemê'yi (Qurşîn) Şehit Dîcle Şehitliğinde görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Cenaze törenine yüzlerce Kobanêli, sivil kurum ve siyasi parti üyeleri katıldı.

Girê Spî Askeri Meclisi Komutanı Rîyad El-Xelef, intikam ve işgal edilmiş bölgeleri kurtarma sözü verdi.

El-Xelef, şöyle dedi: “Osmanlı işgali Kuzey ve Doğu Suriye halkına dönük her gün katliamlar yapıyor. Erdoğan’ın çıkarları devam ediyor. Kuzey ve Doğu Suriye’deki demografiyi değiştirerek Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek istiyor.”

'ÖZGÜR VE ONURLU YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ'

Kobanê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Mistefa Îto, “Şehitlerimiz, halkların özgürlük, şeref ve onur çizgisidir, sonuna kadar izlerinin takipçisi olacağız. Özgür ve onurlu bir yaşamı inşa edene kadar bu topraklarda mücadele edeceğiz” dedi.

Îto, konuşmasına şöyle devam etti: “İhanet çizgisinin karşısındaki yegane güç şehitlerdir. Lozan Antlaşmasının yüzüncü yılı sona doğru yaklaşıyor bu yüzden içinden geçtiğimiz süreç hassas bir süreçtir. Bu yüzden kimliğimizi yeniden ezerek irademizi kırmak istiyorlar. Ama bu topraklar bütün gücüyle bu zulme direnecek ve bir kez daha sessizliği kabul etmeyecektir.”

Kongra Star adına konuşan Şêran İlçe Meclisi Eşbaşkanı Lutfiye Silêman, “Şehitler çocuklarını bizim için, barış için bıraktılar. Bu yüzden ajanları yoluyla bizi yok etmek isteyen işgalci Türk devletine karşı teslim olmamalıyız. Halkın işgalcilere karşı sözünü yerine getirme vakti gelmiştir” dedi.

Her iki şehidin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildikten sonra sloganlar eşliğinde cenazeler toprağa verildi.