Kobanêli gençler: Sonuna kadar topraklarımızda yaşayacağız

Türk devletinin özel savaş yolu ile gençleri vatanlarından çıkarmak istediğini söyleyen Kobanêli gençler, topraklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirtti.

Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı yürüttüğü savaşta her türlü yol ve yöntemi kullanıyor. Özel bir savaş yöntemi ile Kürt gençlerinin topraklarını terk edip Avrupa ülkelerine gitmelerini amaçlıyor. Konuya ilişkin konuşan Kobanêli gençler, Türk devletinin saldırılarına karşı sonuna kadar topraklarında yaşayacaklarını belirterek, gençleri topraklarına sahip çıkmaya ve ülkelerine dönmeye çağırdı.

Zîn Ehmed, Türk devletinin gençlere yönelik özel savaş uygulamalarına dikkat çekerek, "Türk devleti topraklarımızı boşaltıp saldırmak istiyor. Buradaki herkesi topraklarından ayrılmamaya ve geri dönmeye çağırıyorum. Kendi ülkemiz dışında başka bir ülkenin bize faydası yok. Topraklarını terk edip başka ülkelere giden insanlar özgür yaşayamıyor. Kobanêli gençler olarak sonuna kadar topraklarımızda kalacağız. Asla toprağımızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

GENÇLERE ‘TOPRAKLARINIZA SAHİP ÇIKIN’ ÇAĞRISI

'Kürdistan'ı parçalayan Avrupa ülkeleri değil mi" diye soran Rûken Temo Îbrahîm ise şunları belirtti: "Gençlerimiz neden yönünü Avrupa'ya veriyor? Başarılı bir kariyere sahip gençlerimiz gidip oralarda restoranlarda çalışmak zorunda kalıyor. Gençleri topraklarına sahip çıkmaya ve başka ülkelere gitmemeye çağırıyorum."