Kobanêliler özgürlüğü ve Özerk Yönetim'in kuruluşunu kutladı

Kobanêliler, kentin özgürleştirilmesi ve Özerk Yönetim’in kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Halep-Kobanê yol hattında olan Fırat Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Özerk Yönetim’in 8’inci yıl dönümü ve Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 7’nci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlandı.
Kutlamaya Fırat Bölgesi halkı, Suriye Gelecek Partisi, Reqa Sivil Meclisi ve çok sayıda Reqa kanaat önderleri, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin yönetici üyeleri ve Mİnbic’ten bir heyet katıldı.

'TARİH HESEKÊ'DE TEKRARLADI'

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Zozan Bekir, “Özerk Yönetimin kuruluşu üzerinden 8 yıl, Kobanê’nin özgürleştirilmesi üzerinden tam 7 yıl geçti. Tarih Hesekê’de tekrarlandı. Bu QSD’nin şehit ve halkın kazanımlarını koruduğunun ispatıdır” dedi.
Şehitlerin izinde yürüme sözü veren Zozan Bekir, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ve halkı olmadan çözümün mümkün olmadığına işaret etti.

'MEDENİYETİN VE İNSANLIĞIN MERKEZİ...'

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi Eşbaşkanı Ferîd Etî, “Özerk Yönetim dediğimizde Kürt halkının uzun yıllara dayanan mücadelesini hatırlıyoruz. Kürdistan'ın dört parçasında, Kobanê direniş şehitlerini saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Özerk Yönetim'in bu mücadelenin ürünü olduğunu ve Ortadoğu'daki halkların haklarını ayrım gözetmeksizin korumak için kurulduğunu belirten Ferîd Etî, bu bölgenin medeniyetin ve insanlığın merkezi olduğunu belirtti.

‘DAİŞ BİR KEZ DAHA YENİLDİ'

Kutlamada söz alan Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Nûr El Zîb, “DAİŞ bir kez daha yenildi. Kobanê’de de ağır bir yenilgi almışlardı. Bu vesileyle bir kez daha askeri güçlerimizi ve halkımızı kutluyoruz. Hesekê’de devreye konulan son komplo da halkların birliğiyle boşa çıkarılmış oldu” şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan Kongra Star Koordinasyon Üyesi Macide Hesûn, “Kobanê’nin özgürlüğünün tüm halklara kutlu olmasını diliyorum. Türk devleti Hesekê’de bir kez daha halkları katliamdan geçirmeyi planladı. Ancak planları başarıya ulaşmadı. Hiçbir zaman da başarılı olamayacak” dedi.

Konuşmaların ardından müzik grupları sahne aldı.

Etkinlikte Fırat bölgesindeki çok sayıda partinin kutlama mesajı da okundu.