Kongra Star’dan Efrîn işgalini sona erdirme çağrısı

Efrîn’in işgal edilmesinin yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan Kongra Star Koordinasyonu, uluslararası kamuoyunun işgal karşısında sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kongra Star Koordinasyonu, Efrîn’in Türk devleti ve çeteleri tarafından işgalinin yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Bütün Suriyeli mülteciler için güvenli bir sığınak haline gelen Efrîn’in, 4 yıl önce Türk devleti tarafından tüm savaş araçları kullanılarak, sivillerin evleri bombalanarak ve tarihi yerleri tahrip edilerek işgal edildiği hatırlatılan açıklamada, cinayet, insan kaçırma, tecavüz, yağma, demografik değişim, insanların yerinden edilmesi, ağaçların yakılması ve kesilmesi gibi insanlığa karşı suçların işlenme devam edildiği belirtildi.

Uluslararası toplumun bu suçlar karşısında herhangi bir pozisyon almadığı da belirtilen Kongra Star açıklamasında “Kongra Star olarak Türk devletinin işlediği suçları ve uluslararası toplumun sessizliğini kınıyoruz. Tüm suçlar belgelenip ifşa edilse de dünya sessizliğini koruyor. Tüm insan hakları kurum ve kuruluşlarını görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye, konumlarını netleştirmeye ve Türk devletinin Efrîn işgalini sona erdirmeye çağırıyoruz" denildi.