Kuzey ve Doğu Suriye’de 8 Mart kutlamaları

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne bağlı birçok kentte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hesekê, Qamişlo, Kobanê, Minbic ve Şehba ile Halep kentlerindeki kutlamalar  “Birlikte devrimimizi savunacağız ve toprağımızı özgürleştireceğiz” şiarıyla organize edildi.

HESEKÊ

Hesekê Kantonu’ndaki kutlamalar Xerbî Barajı alanı, Til Temir’deki Şehit Aileleri Meclisi alanı ve  Dirbêsiyê’deki  Suriye Devrimci Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

QAMIŞLO

Qamişlo Kantonu’na bağlı Girkê Legê, Til Koçer ve Rimelan’da 8 Mart kutlamaları gerçekleştirildi.

Qamişlo kent merkezinde ise binlerce kişi Heysem Keco Stadı’nda bir araya geldi. Kutlamalar sırasında Türk devletinin işgali altındaki bölgeler kurtarılıncaya kadar mücadelenin daha da büyütüleceği mesajı verildi.

KOBANÊ

Kobanê Ormanı’nda yüzlerce yurttaşın katılımıyla kutlamaya start verildi. Bu kutlamalar sırasında Kongra Star ve YPJ adına konuşmaların yapılması bekleniyor.

MINBIC

Minbic’deki 8 Mart etkinlikleri, Toq El-Xelîl köyündeki Muhterêq hattında organize edildi.

Kutlamaya Tebqa, Reqa, Kobanê ve Minbic’den binlerce kişi katıldı.

Zenûbya Kadın Topluluğu Minbic Bürosu Üyesi Hala Ilwan yaptığı konuşmada, “8 Mart, dünya emekçi kadınlarının büyük mücadele ve direnişinin ürünüdür” dedi.

Hala Ilwan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 8 Mart Günü’nü kutlayarak, bütün kadınları hedeflerine ulaşmak ve demokratik bir toplum inşa etmek için birleşmeye çağırdı.

ŞEHBA

Şehba Kantonu içerisinde yer alan Ehdas ilçesine bağlı Elûşe köyünde 8 Mart kutlandı.

Kutlamada, Kevana Zêrîn Hareketi üyeleri devrimi anlatan bir şarkı seslendirdi.

Kutlamada ayrıca Abdullah Öcalan’ın kadınlar ve ataerkil iktidar sistemine karşı mücadelesini ve bakış açını anlatan perspektifler okundu.

HALEP

Halep’te Kongra Star öncülüğünde “Birlikte devrimimizi savunacağız ve toprağımızı özgürleştireceğiz” şiarıyla kutlamalar yapıldı.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahallelerinden binlerce Kürt, Arap Süryani ve Türkmen kadın yöresel kıyafetleriyle kutlamaya katıldı.

Kutlama Şêxmaqsûd Mahallesi’nde yapılan kutlamada gerçekleşti.