Kuzey ve Doğu Suriye’de şehitliklere ziyaret

Kuzey ve Doğu Suriye halkı ve kurumlar, Kurban Bayramı vesilesiyle şehitlikleri ziyaret etti.

Kuzey ve Doğu Suriye halkı, sivil kurumlar, kadın ve gençlik kurumları ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları, Kurban Bayramı vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’nin bütün bölgelerinde şehit mezarlarını ziyaret etti.

HESEKÊ

Sabahın erken saatlerinde, Hesekê Kantonu’nda binlerce kişi, şehit aileleri, YPG-YPJ ve QSD savaşçıları ve sivil kurum üyeleri Dawûdiyê köyündeki Şehîd Dijwar Şehitliği'ne akın etti.

Burada şehitlerin mezarına güller bırakıldı, Kuran ayetleri okundu, şehitlikte bulunanlara şeker dağıtıldı.

DIRBÊSIYÊ

Şehit aileleri, Dirbêsiyê ilçesine bağlı Berkevire köyündeki Şehîd Rustem Cûdî Şehitliği’ne akın etti.

Halk, şehit düşen çocuklarının mezarlarına gül bıraktı ve Kuran ayetlerini okudu.

TIL TEMIR

Til Temir’deki halk da Kurban Bayramın ilk gününde, şehit çocuklarını ziyaret etti.

HALEP

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde yaşayan yüzlerce kişi, şehit aileleri, YPG, YPJ ve İç Güvenlik Güçleri ve sivil kurumlar, Şiqeyêf bölgesinde bulunan Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê şehitliğini ziyaret etti.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hoşmîn Dado, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, annelerin, kadın ve çocukların bayramını kutladı.

Hoşmin, “Şehitler komutanlarımızdır, Önder Öcalan ve şehitler sayesinde bugün bölgelerimizde huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Şehitlerimizin hiçbir zaman fedakarlıklarını unutmayacağız ve onlara sözümüz bölgemizi ve kazanımlarımızı koruyacağız” dedi.

Halep'teki Seken Şebabî Mahallesi'ndeki Şehit Şiyar alanında toplanan halk ve kurumlara hitap eden Din Alimleri Birliği Üyesi Şêx Elî El-Hesen ise şehitlerin sayesinde bugün huzur ve güven içinde yaşadıklarını belirtti.

ŞEHBA

Efrîn bölgesi halkı ve şehit aileleri de Şehba Kantonu’na bağlı Ehres ilçesindeki Şehit Berxwedan Şehitliği’ne akın etti. Burada Şehba Kantonu Yönetim Üyesi Nesrin Mihemed bir konuşma yaptı. Nesrin Mihemed, "Ülkenin topraklarını kanları ile sulayan şehitler sayesinde, bugün özgür ve onurlu bir yaşama sahibiz" dedi.

REQA, TEBQA VE DÊRAZOR

Bayramın ilk gününde, sabah saatlerinden itibaren Reqa, Tebqa ve Dêrazor’daki halk, şehitliklere akın ederek, şehit düşen çocuklarının mezarlarını ziyaret etti.

Bayram namazından sonra, sivil kurumlar, kadın kurumları, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları, Şehit Aileleri Meclisi üyeleri ve halk, şehitlerin mezarlarını ziyaret etti.

Reqa’daki şehit aileleri, Reqa’nın kuzeyindeki Hikumiyê köyündeki Reqa Şehitliği’ne akın etti. Reqa’nın doğu kırsalındaki halk da Cidêdat’ta bulunan Şehîd Sêvdar Şehitliği’ni ziyaret etti.

Tebqa’daki halk ise Tebqa Şehitliği’ne doğru akın etti.

Dêrazor’un doğu kırsalındaki halk da Ebû Xeşeb köyünde bulunan Şehîd Xidir Hemade Şehitliği’ni ziyaret etti.

Demokratik Tebqa Sivil Meclisi, Reqa Sivil Meclis, Dêrazor Sivil Meclisi, QSD, İç Güvenlik Güçleri üyeleri, aşiret şeyhleri ve kanaat önderleri, Şehit Aileleri Meclisi bütün şehitliklerde bulundu.

Şehit mezarlarının ziyaret edilmesinin ardından, Tebqa Demokratik Sivil Meclisi heyeti, Tebqa’daki sivil ve askeri kurumları ziyaret etti.

MINBIC

Minbic halkı, şehit aileleri, sivil ve askeri kurumlar şehrin güneyindeki şehitliğe giderek şehit mezarlarını ziyaret etti.

KOBANÊ

Kobanê'nin kasaba ve köylerindeki binlerce kişi, Şehîd Dicle Şehitliği’ni ziyaret etti.

Halk, Berxbatan Şehidliği’ni ve Kobanê Katliamı’nda şehit düşenlerin mezarlarını da ziyaret etti.

QAMÎŞLO

Qamîşlo ve köylerindeki bileşenler, güvenlik, askeri ve sivil toplum kurumları ile şehit aileleri, sabah saatlerinden itibaren Şehîd Delîl Saroxan Şehitliği’ne akın ederek, bayramın birinci gününde şehit düşen çocuklarını andı.

İç Güvenlik Güçleri, kentte önemli güvenlik tedbirlerini alarak, güçlerini bütün şehitliklere yerleştirdi.

Halk, şehitliklerde birbirlerinin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, Kuran okudu.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê ilçesindeki halk, sabah saatlerinden itibaren Dugirê köyündeki Şehîd Dilşêr Şehitliği’ni ziyaret ederek şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktı.

Şehit Aileleri Meclisi, halkı karşıladı.

DÊRIK

Çilaxa, Girkê Legê, Til Koçer ve Dêrikli halk ile Özerk Yönetim ve sivil toplum kurumlarının temsilcileri, Şehîd Xebat Dêrik Şehitliği’ni ziyaret etti.