Minbic Askeri Meclisi: Direniş Cephesini genişletelim

İşgalci Türk devletine karşı direniş cephesini genişleteceklerini vurgulayan Minbic Savunma Güçleri, Kuzey ve Doğu Suriye halklarına savaşçıların yanında yer alma çağrısında bulundu.

Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanlığı, Ceyş Siwar Genel Komutanlığı, Bab Askeri Meclisi Genel Komutanlığı ve Cebhet Ekrad Kuvvetleri Genel Komutanlığı güçleri ortak bir açıklama yaparak, halka bir saldırı olması halinde, direniş cephesini genişleteceklerini vurguladı.

Bab Askeri Meclisi, Ceyş Siwar ve QSD komutanlarının katılımıyla Minbic’deki Meclis binası önünde yapılan açıklamayı Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Mihemed Mistefa (Ebu Adil) okudu.

'HALKIMIZA SALDIRININ HESABINI SORARIZ'

Açıklamada, "Savaş istemiyoruz ama halkımıza bir saldırı olursa güçlerimiz cesaretin ve direnişin adresi olacaktır. Türk devletinin Minbic, Til Rifet ve Kobanê’ye yönelik saldırıları 23 Mayıs'tan beri devam ediyor. Türk devletinin Suriye'nin diğer bölgelerini işgal etme, onları Türkleştirme, demografik yapısını değiştirme planları var" denildi.

Açıklamanın devamında, işgalci Türk devletinin yeni bir saldırı başlatmaya çalıştığı vurgulanarak, "Minbic'in DAİŞ çetelerinden kurtarılmasından bu yana savaş cephelerine yakın köyler her gün bombalanıyor. Halk mağdur ediliyor, evleri yıkılıyor. Camiler, okullar ve diğer kurumlar tahrip ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türk tehditlerinin, DAİŞ’e karşı verilen mücadeleyi doğrudan etkilediği belirtilirken, "Bu tehditler, bölgedeki DAİŞ’e karşı uluslararası toplumla birlikte çabalarımızı hedef alıyor" denildi.

İşgalci Türk devletinin, tehditlerine yönelik uluslararası tutumun zayıflığını bir fırsat olarak gördüğünün ifade edildiği açıklamada, "Bu, uluslararası toplumun omuzlarına insani, ahlaki ve hukuki bir sorumluluk yüklemektedir. İşgal altındaki bölgeler DAİŞ çetelerinin merkezi haline geldi. Son günlerde Maher El-Egal'ın Efrîn'de öldürülmesi ve diğer DAİŞ çete başlarının Türk işgali altındaki bölgelerde öldürülmesi bunun kanıtıdır” ifadeleri kullanıldı.

Minbic Savunma Güçleri, Suriye ordusunun sınır ve savaş cephelerinde güçlerini konuşlandırdığını ve bu gücün savaş cephesinde ağır silahlarla takviye edileceğini ve bunun Rusya'nın koordinasyonunda yapıldığını vurguladı.

Açıklamada şöyle devam edildi:

 "Saldırıları önlemeye çalışacağız, ancak bir saldırı olursa karşılık vereceğiz. Cevabımız kahramanca bir direniş olacaktır, geçtiğimiz yıllarda güçlerimizi ve askeri hazırlıklarımızı güçlendirdik. Şimdi büyük bir savunma gücümüz var. Direniş cephesini genişleteceğiz ve bir Türk saldırısını önleyeceğiz.
Güçlerimize verdikleri destek için Minbic halkına, tüm halklara ve aşiretlerine teşekkür ederiz.


Tüm Kuzey ve Doğu Suriye sakinlerini savaşçılarının yanında olmaya çağırıyoruz. Tüm siyasi partileri farklılıklarını bir kenara bırakmaya ve ulusal sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz."