MİT üyesi evinde silah ve uyuşturucuyla yakalandı

Anti-Terör Güçleri, Minbic’de bir MİT üyesini yakaladı. Ajanın evinde çok sayıda silah, uyuşturucu madde, mayın, cephane ve belge de ele geçirildi.

Minbic Askeri Meclisi’ne bağlı Anti-Terör Güçleri (YAT) Minbic’de Türk MİT’ine bağlı bir ajanın yakalandığını açıkladı.

YAT’ın açıklaması şöyle:

“YAT güçlerinin uzun süren teknik takibinin ardından Xalid Mihemed Selame (Ebû Udey) adlı bir kişi yakalanmıştır. İdlib’in Xan Şêxon köyünde 1977 yılında dünyaya gelen Ebû Udey’i 3 Ocak 2022’den bu yana yakın takibe alan güçlerimiz, onun Türk istihbarat teşkilatı olan MİT’e ajanlık yaptığını tespit etti.

SİYASETÇİNİN EVİNİ HAVAYA UÇURACAKTI

Toplanan delillerde Ebû Udey’in Türk MİT’inden aldığı bir mayını gömerken çekilmiş görüntülerine ulaşıldı. Ebû Udey’in evinde yapılan aramalarda da çok sayıda mayın ve cephanelik ele geçirildi. Ajanın evinde ele geçirilen materyallerde Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreter Yardımcısı’nın evinin görüntüleri de yer alıyor. Ajanın söz konusu evi patlatma planı olduğu ortaya çıkarıldı. Ajanın sorguya çekilen iki eşi Emel Neime ve Nexem Sibhî Ebû Udey’in Türk MİT’i ile ilişkisini doğruladı. Her iki eşin verdiği ifadenin ardından çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

EŞLERİNDEN EMEL NEIME DE ORTAĞI

Ebû Udey, Türk istihbaratına çalışan Ebû İbrahim Ezaz ile sürekli iletişim halindeydi. Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Ebû Erac’ın evinin patlatılması için mayını Ebû Udey’e İbrahim Ezaz gönderdi. Ebû Udey, Ebû Erac’ın evinin görüntülerini çekerek İbrahim Ezaz’a gönderdi. Eline mayın ulaşan Ebû Udey, mayını bir süre evinde sakladı. YAT ekiplerinin titiz takibi sonucu Ebû Udey yakalandı. Ebû Udey’in yakalanmasının ardından İbrahim Ezaz, Ebû Udey’in eşi Emel Neime ile iletişime geçerek mayını onun göndereceği kişiye teslim etmesini istedi. Emel bu isteği yerine getirdikten sonra YAT güçleri tarafından gözaltına alındı. Sorguda bunları itiraf etti.

Ebû Udey’in diğer eşi Nexem Sibî El Sûs da İdlib doğumlu ve o da itiraflarında Emel Neime’yi doğruladı.

EVDE SİLAHLARLA BİRLİKTE UYUŞTURUCU ÇIKTI

Ebû Udey’in evinde çok sayıda silah, uyuşturucu madde, mayın, cephane ve belge de ele geçirildi.

Ele geçirilen emtialar şöyle:

Kalaşnikof (2), BKC (1), Kalaşnikov şarjörü (8), RBC (2), B7 (2), B7 mermisi (3), Kalaşnikov susturucu (1), Kalaşnikov palaskası (2), BKC zinciri (3), mayın (1), H-poz uyuşturucu madde 3 kg.”