Minbic halkı ‘Türk işgalciliğine dur’ dedi

Efrîn’e destek için meydanlara çıkan binlerce Minbicli Türk ordusu ve çetelerinin “işgalciliğine dur” dedi.

 

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e yönelik saldırıları 5’inci günüde devam ediyor. Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) işgalciliğe karşı Efrin’de başlattığı “Çağın Direnişi”ne Kuzey Suriye başta olmak üzere, Avrupa ve dünyanın dört bir yanında destek eylemleri düzenleniyor.

Kürt, Arap ve Türkmen halklarının kardeşçe bir arada yaşadığı Kuzey Suriye’nin sembol kentlerinden Minbic’te de bu sabah Efrin direnişe destek eylemi gerçekleştirildi. Binlerce Minbicli, meydanlara çıkarak “Türk işgalciliğine dur” dedi.  

Sabah saat 09:00’da Behrad kavşağına akın eden binlerce Minbicli, saat 10:00’da kentin merkez meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşçüler kent meydanına ulaştıktan sonra sivil ve askeri meclis üyeleri adına konuşmalar yapıldı.

İşgalciliğe karşı Efrin’de sergilenen direnişin yanında oldukları vurgusu yapılan konuşmalarda, “Türk devletinin Suriye topraklarında canlandırmaya çalıştıkları Yeni Osmanlıcılık emellerine izinin verilmeyeceği ifade edildi. Suriye halklarının toplumsal kargaşa yaratma, Arap-Kürt savaşçı çıkarma oyunlarına müsaade etmeyeceği mesajının verildiği konuşmalarda, Türk devletinin Efrin’deki sivil katliamları kınandı.

Türk işgalciliğinin protesto edildiği eylemde sık sık “Bijî Berxwedana Efrinê” sloganı atıldı.