Minbic köylerine 10 günde 445 bomba isabet etti

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin son on gün içindeki saldırılarında Mimbic köylerine en az 445 bomba isabet ettiğini bildirdi.

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, Minbic’in kuzeybatı kırsalına dönük saldırıların 10 günlük bilançosunu açıkladı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

“İşgalci Türk devleti, dış sorunlarını Türk kamuoyuna hayali bir zafer olarak sunmaya çalışmaktadır. Aynı zamanda Minbic’in tüm cephelerinde düşmanca operasyonlar sürdürüyor.

İşgalci Türk devleti, son 10 günde Minbic’in kuzey ve doğusundaki cephelerde şu suçları işledi;

Hoşeriyê, Cat Hoşeriyê, Cat, Toxar, Ewn Dadat, Mihsenlî, Ereb Hesen, Um Edese, Seyade, Yalinlî, Qertwêran, Kor Hiyûk, Ceble Hemra, Boxaz, Kewiklî ve Erîme beldesini hedef gözetmeksizin her gün bombaladı.

Aynı zamanda cephelerin karşısındaki üslerinden; Qîrate, Toxar, Helûncî, Yaşlî, Şêx Nasir, Zerzor ve Şiweyhe köylerini hedef aldı.

Türk devleti, bu üsleri yerel halkı korkutmak için kullandı ve 6 Haziran 2022’de insansız silahlı hava araçlarıyla (SİHA) Ereb Hesen köyünü bombaladı.

Ayrıca çeteler, 2 Haziran’da üç yönden 3 defa Mihselî köyüne girmeye çalıştı, ancak Minbic Askeri Meclisi güçlerinin direnişi sayesinde girişimleri boşa çıktı.

3 Haziran’da güçlerimiz, kuzey cephesinde işgalci Türk devletine bağlı ‘Fırat Kalkanı’ çetelerinden birini öldürdü. Ayrıca Minselî köyünün çevresine mayın yerleştirmeye çalışan bir çete üyesi de yaralandı.

10 günlük saldırılar sonucunda köylere 445 bomba isabet etti ve maddi zararlar meydana geldi.”