Mizgin Botan ve Kisra Melek kitlesel törenle toprağa verildi

Rojava’nın Qamişlo kentinde SİHA saldırısında şehit düşen YPJ savaşçısı Mizgîn Botan ve yurtsever Kîsra Melek, kitlesel törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Törene askeri ve sivil kurum üyeleri ile Kongra Star üyelerinin de olduğu yüzlerce kişi katıldı.

YPJ savaşçısı Rehîme Xezalê (Mizgîn Botan) ve Kîsra Melek, 30 Mayıs günü Qamişlo’da işgalci Türk devletinin SİHA ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşmüştü.

Törende konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Şemsêxan Gulo, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı birlik olmaya çağırdı.

Şemsêxan Gulo, “Erdoğan’ın uçakları ve saldırıları irademizi kıramayacak. Önder Abdullah Öcalan’ın fikir, felsefe ve özgürlük hattında direneceğiz. Zafere ulaşıncaya kadar mücadeleyi büyüteceğiz” diye konuştu.

QSD komutanlarından Mihemed Zêdan, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halkları ile Medya Savunma Alanları’na yönelik suç işlediğini kaydetti.

Mihemed Zêdan, şehitlerin yolunu takip edecekleri sözünü yenilerek, Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenliği ve barışı için her zaman hazır olacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Botan ve Melek’in şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.