On binlerce Efrînli alanlara çıktı

Fafin’de bir araya gelen on binlerce Efrînli, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo'yu protesto etti.

Efrîn ve Şehba’da on binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo'nun 23. yıl dönümünü kınamak için Fafin ilçesinde toplandı.

Fafin ilçesi önünden Sürücü Kursu’na kadar yürüyen göstericiler, "Yaşasın Önder Öcalan’ın direnişi" ve "Uluslararası komploya hayır" sloganları attı.

Komplonun Kürt halkını ve kimliğini yok etmeye yönelik olduğunu belirten Efrîn Meclisi Üyesi İsmail Xabûr, Abdullah Öcalan'ın direnişinin ve halkın birliğinin komploları boşa çıkardığını söyledi.

Ortadoğu'nun tüm sorunlarının anahtarının İmralı'da olduğunu ve dünyanın bu gerçeği görmesi gerektiğini söyleyen İsmail Xabûr, dünya sorunları çözmek istiyorlarsa İmralı'ya gitmeleri gerekiyor” dedi.

Kongra Star Koordinasyon üyesi Elif Şêx Mihemed de, uluslararası topluma ve barışsever insanlara, komploya karşı ses yükseltme çağrısında bulundu.

Türk devletinin Kürt halkına karşı işlediği suçların uluslararası komplonun bir parçası olduğunu söyleyen Elif Şêx Mihemed, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için mücadelenin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

Şehba Kanton Meclisi Eşbaşkanı Werde Şêxo ise, "İmralı sistemini yıkacağız ve Önder Apo ile özgürce yaşayacağız. Artık kimse günümüzü karartamaz" dedi. Werde Şêxo, kadınların Önder Öcalan'ın felsefesi sayesinde kendini tanıdığını, çünkü Abdullah Öcalan’ın toplumu inşa etmenin ve devrimin temeli olarak kadını gördüğünü söyledi.