‘PKK yapılamaz denilenleri yaptı’

Rojavalı yurtseverlerden Newaf Xelîl, PKK’nin ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesinin, Kürdistan tarihinde yapılamaz denilenleri yaptığını söyledi.

Newaf Xelîl, Kürtleri özgürlüğe götürecek gücün PKK olduğunu belirterek, “PKK’yi tanımak insana güven verir” dedi.

Rojavalı yurtseverlerden Newaf Xelîl, Kürt Özgürlük Hareketi’yle tanışmasını ANF’ye anlattı. Xelîl, “Tirbespiyê’deydik. Bir talebe grubu vardı. İçlerinde Xebat adında bir arkadaş vardı. Sonra şehit düştü. Talebeler cuma günleri bize arkadaşların sözlerini yorumluyordu. Öncesinde KDP’liydik. Bu talebeler sayesinde 1988’de Apocu fikir evimize girdi. 1986-1987 yıllarında Şam’da çalışan bir genç bizim köye gelerek Bakûrê Kurdistan devriminden, Önder Apo’dan söz ediyor, Kürtleri kurtaracağını söylüyordu. Böylece fazla bilgi sahibi olmamamıza rağmen sempatimiz gelişti” dedi.

ABDULLAH ÖCALAN’IN YANINA GİTTİLER

Newaf, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanına Kasım 1997’de PKK’nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle gittiklerini ve çok etkilendiklerini söyleyerek, şöyle devam etti: “Önder Abdullah Öcalan’ın ve PKK’nin Suriye’ye gelişi büyük etki yarattı. Yurtseverliğin ne olduğu anlaşıldı. Halk, her zamankinden fazla kendine sahip çıktı. Çok sayıda genç devrim saflarına katılarak şehit düştü. Sadece kendini düşünen yerine tüm Kürtleri düşünen bir Kürtlük gelişti. Rojava, Bakurê Kurdistan devriminin cephesi oldu.”

DİĞERLERİNDEN FARKLIYDI

PKK’ye kadar Kürt hareketlerinin parçaların yeterince aşamadığını, öncülük sorunu yaşadığını, yetersizlikleriyle kısa ömürlü olduğunu kaydeden Newaf, “PKK sadece Bakûrê Kurdistan’la sınırlı kalmadı. Tüm Kürdistan parçaları ve dünyanın her yerine yayıldı. PKK, tarihin ve Kürt toplumunun gerçekliğini gösterdi. Kürtlere gerçeklerine nasıl sahip çıkabileceklerini öğretti. PKK’nin hakikatini bugüne kadar tanımayanlar da artık tanımalıdır. Kürtleri özgürlüğe götürecek olan bu harekettir. PKK’yi tanımak insana güven verir.”