PYD, 15 Ağustos'u selamladı

15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümünü kutlayan PYD, “15 Ağustos Atılımı’nın fikir ve felsefesine daha çok bağlı kalmamız gerekiyor" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, 15 Ağustos Atılımı’nın 38’inci yılına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Kürt ve Kürdistan halklarının diriliş günü olan 15 Ağustos Atılımı’nı başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere şehit ailelerine, askeri ve devrimci güçlere kutluyoruz.
Askeri bir komutanın şahsında sıkılan ilk kurşun bugün bölge halklarının tarihinde minare, özgürlük ve demokrasiye doğru giden devrimci bir anlayış oldu.

İdeoloji, askeri ve siyasi yönden anlam kazanan 15 Ağustos Atılımı, Önder Öcalan’ın Ortadoğu ve dünyanın sınırlarını aşan demokratik fikir okulunun bir teorisi oldu.

15 Ağustos Atılımı’nın yarattığı kararlılık ruhu bugün, bütün bölgedeki özgürlük devrimcilerinde zafer ruhunu yarattı. Bu ruh artık özgür yaşam anlayışı, toplumsal devrim ve kadın devriminin temeli oldu. Aynı zamanda demokratik ulus ilkelerine göre demokratik toplum zeminini yarattı.

Bu bağlamda 15 Ağustos Atılımı’nın fikir ve felsefesine daha çok bağlı kalmamız gerekiyor. 15 Ağustos Atılımı’nın 38’inci yıl dönümünü bir kez daha Önder Öcalan’a, özgürlük devrimcilerine, Kürdistan ve Suriye’deki bütün devrimci halklara kutluyoruz.”