PYD, Îsa Hiso’yu andı: Devrimin öncülerindendi

PYD, şehit Îsa Hiso’yu anarak, "Devrimin öncülerinden biriydi" dedi. PYD, şehitlerin yolundan yürünerek mücadelenin büyütüleceği mesajını verdi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, yazılı açıklama yaparak Şehit Îsa Hiso’yu andı.

PYD'nin açıklaması şöyle:

“Bugün, Qamîşlo’nun Kornîş Mahallesi’nden olan yoldaşımız Îsa Hiso’nun (54) şehadetinin 9’uncu yıl dönümü. Yoldaşımız Îsa Hiso 30 Temmuz 2013’de evinin önündeki arabasına bindiği sırada araba patlatıldı ve patlama sonucunda şehit düştü.

Bu ölüm yıl dönümü Türk devletinin halkımıza yönelik saldırı ve tehditlerinin olduğu bir döneme denk geliyor.

Şehit Îsa Hiso genel ulusal birlik tablosunu inşa etti, günlük çalışmalardaki ayrıntılarda onun etkisi var ve mücadeleyi kendisiyle büyütüyor. Bu halkımızın direnişini düşürmeye ve mücadelesini engellemeye çalışan düşmanı yenmenin işaretidir.

'ONUN EKTİĞİ TOHUM BİNLERCE DİRENİŞÇİYE DÖNÜŞTÜ'

Şehîd Îsa Hiso, Rojava Devrimi’nin öncülerinden biriydi. 2004’de PYD temsilci ve dış ilişkilerinin genelinden sorumluydu. Şam’daki merkezi despotik iktidara ve birçok defa tutuklanmasına rağmen, yine de PYD temsilcisi olarak 2007’de yapılan Suriye parlamento seçimlerine katıldı. Mücadelesini Kürt halkı içinde ve teröristlerin eliyle şehadete ulaşana kadar sürdürdü.
PYD Genel Meclisi olarak, yoldaşımız Îsa Hiso’nun şehadetinin 9’uncu yıl dönümü vesilesiyle şehitlerin takipçisi olacağımıza, yurtsever değerlere bağlı kalacağımıza, demokratik ve politik-ahlaki bir topluma ulaşana kadar ulusal birliği sağlamaya çalışacağımız sözü veriyoruz. Demokratik projemizin fedakarlıklar gerektiğini ve yoldaşlarımız şehadetleri, bütün hedeflerin gerçekleştirilmesindeki ısrar olduğunu kabul ediyoruz. Şehit Îsa Hiso’nun ektiği tohum bugün ağaç olmuş ve binlerce direnişçi ve kahraman yetiştirmiştir. Mücadelemiz durmayacak ve her zamankinden daha fazla bu yolda ısrarcı olacağız.
Bu vesileyle, Suriyeli bütün bileşenlere kendilerine dayatılanları reddetmeye ve Suriye krizini BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına göre çözülmesinde ısrar etmeye, merkezi olmayan demokratik bir Suriye kurmak için temel değişiklikleri gerçekleştirmeye ve Kürt davasını çözmeye çağırıyoruz.”