PYD Şilan Kobanê ve yoldaşlarını andı

PYD, 2004 yılında şehit düşen Merkez Yürütme Komitesi üyesi Şilan Kobanê ve mücadele arkadaşlarını andı.

PYD Merkez Komite Üyesi Şehit Şîlan Kobanê ve mücadele arkadaşları Zekeriya, Ciwan, Fuad ve Cemil 29 Kasım 2004’te Musul’da katledilmişlerdi.

Katliamın 17’inci yıldönümünde bir mesaj yayınlayan PYD anılarının hafızalarda ölümsüz kalacağını belirtti.

PYD’nin mesajı şöyle:

“PYD, bölge halkları ve özgürlükçüler şahadetlerinin 17’nci yıl dönümünde Şilan Kobanê ve yoldaşları Cemil, Zekeriya, Ciwan ve Fuad’ı anıyor. Bu yoldaşlar 29 Kasım 2004’te Irak’ın Musul vilayetinden dönerken şovenist Turan ve Baas rejimleri ile bir grup çete tarafından şehit edildiler.

Bizler Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve bütün bileşenleri içinde barındıran Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi projesini yok etmeye çalışan güçlere rağmen  çok renkli, merkezi olmayan bir Suriye inşa etmek için toplumsal, ahlaki, siyasi ve demokratik bir devrimin içindeyiz. Bu proje bütün Suriye ve halkları için toplumsal adaletin ve istikrarın sağlanması için genel bir çözüm niteliğindedir ve şehitlerimizin, halkımızın teröristlerin plan ve komplolarına karşı gösterdikleri fedakarlıklar sayesinde gerçekleştirilebilmiştir. Şam ve Ankara iktidarlarının Kuzey ve Doğu Suriye halklarının meşru haklarını yok etme girişimleri hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.  gerçekleştirmek in içindeyiz. Suriye krizini Kuzey ve Doğu Suriye’deki halklarımızın haklarını garanti altına alacak şekilde barış ve demokrasi yoluyla çözmek için tüm taraflarla diyaloga hazır olduğumuzu yineliyoruz."

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi: “PYD olarak Şehit Şilan ve yoldaşlarının şahadetlerinin halkların tarihinde yeni bir destan olduğunu belirtmek istiyoruz. Anıları, halkımızın ve hala özgürlük ve demokrasi bayrağını yükselten yeni nesillerin kalplerinde ve hafızalarında ölümsüz kalacak. Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirene kadar şehitlerimizin izinden giderek, Özerk Yönetim projesi desteğiyle ahlaki, demokratik, çoğulcu, merkezi olmayan bir Suriye elde edeceğiz. Uluslararası toplumu ve insan hakları örgütlerini Türk devletine karşı durmaya çağırıyoruz.”