PYD, KDP’yi ‘düşmanla işbirliği yapmaktan vazgeçmeye’ çağırdı

PYD Genel Meclisi, gerilla karşısında ilerleyemeyen ve ağır kayıplar veren Türk ordusuna KDP tarafından yol yapılmasına tepki göstererek, “Bu kirli bir iştir ve Kürt halkının tüm ulusal değerlerine karşıdır” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Türk devleti ile işbirliği yapmasına tepki gösterdi.

PYD, “Türk hükümetinin politikalarının içerde ve dışarda iflas etmesi, destekçilerinin azalması Türkiye’yi daha da vahşileştirdi. Faşist Türk devleti, Kürt halkının özgür ve onurlu yaşam umutlarını ortadan kaldırmak istiyor. Soykırım ve tasfiye savaşını açıkça yürüterek, kendi kimliği ve varlığı için mücadele eden her Kürdü yok etmek istiyor” dedi.

Açıklamada, “Gerillanın Kürdistan dağlarında sürdürdüğü kahramanca direniş, özgürlük savaşçılarının faşist Türk devletinin politikalarına, yasaklı ve kimyasal silahlara karşı iradesi ajanların ve faşizmin merkezini sarsan tarihi bir destandır” vurgusu yapıldı.

Gerillanın tarihi direnişi karşısında işgalci Türk ordusunun ağır darbeler aldığını ve “her an bozgunu yaşadığını” kaydeden PYD, “Bu nedenle ağır silahların kullanılması zemini hazırlanması için Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), savaş cephesinde Türk ordusunun önündeki yolu açıyor. Bu yol sadece Türk işgaline hizmet ediyor. Bu kirli bir iştir ve Kürt halkının tüm ulusal değerlerine karşıdır.  Her an halkımızı hedef alan düşmanla işbirliğidir.  Bu dönemde KDP’nin gerilla direnişi etrafında toplanması ve desteklemesi gerekiyordu” diye belirtti.

PYD şunları ekledi:

“Bu yaptıkları, halkımızın genç erkek ve kızlarının fedakarlıklarına ihanettir ve arkadan saldırmaktır. Bu nedenle halkımıza buna karşı durmaları ve bu politikalara karşı ulusal tepki göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. Düşmana destek verenler, onu yenilgiden kurtarıyorlar.

Başûrê Kurdistan’daki halkımıza, gerillanın ve kahramanca direnişinin yanında durması ve bu soykırım saldırılarına karşı seslerini yükseltmeleri çağrısında bulunuyoruz. Dost ve düşman bilsin ki Kürt halkı kahramanlarının arkasında duracak, zafer ve düşmanın yenilgisi için elinden ne geliyorsa yapacaktır. Komplolar ve saldırılar ne kadar çok olsa da irademiz zayıflamayacak.  Zafer bizim olacaktır.”