PYD, Kobanê şehitlerini andı: İntikâmlarını alacağız

Kobanê Katliamı şehitlerini anan PYD, "İhanetin ve faşist Türk devletinin vahşetinin kurbanı olan bütün şehitlerin intikâmını alacağız" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kobanê Katliamı’nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Bu katliamın DAİŞ ve TC’nin ortaklığının kanıtı olduğunu belirten PYD, “Kobanê, 26 Ocak 2015’te DAİŞ çetelerinden kurtarıldığı zaman, YPJ/YPG güçleri Kobanê’nin güney, batı ve kuzeyinde DAİŞ kalıntılarının izini sürdü. Türk faşizmi ve ortağı DAİŞ bir kez daha Kobanê’yi işgal etmek istedi” dedi.

'DAİŞ'İ CANLANDIRMAK İSTEDİLER'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yüzlerce askerden oluşan terörist örgüt 25 Haziran 2015 sabahı Kobanê’ye saldırdı. Kobanê ile Berxbotan köyü sakinleri bu vahşi saldırı karşısında şaşkına döndü. Saldırı sonucunda en az 253 yurttaş şehit düşerken, 273’ten fazla kişi de yaralandı. Bu da Türkiye ve DAİŞ ortaklığının başka bir kanıtı.

İşgalciler yenilgilerine rağmen birçok yönteme başvurdu. Son olarak Hesekê’deki Sinaa Cezaevi saldırısıyla DAİŞ’i yeniden canlandırmak ve bölgeye egemenliğini dayatmak istediler. Fakat 120 şehidin verdiği bedeller sayesinde bu saldırı boşa çıkarıldı. QSD teröristleri yakalayıp soruşturma başlattığı zaman çeteler, bu saldırının Türk devletinin planı olduğunu itiraf etti.

PYD Genel Meclisi olarak Kobanê Katliamı şehitlerini anıyor, ihanetin ve faşist Türk devletinin vahşetinin kurbanı olan bütün şehitlerin intikamını alacağımız sözünü veriyoruz.”