Qamişlo’da binler ‘intikam’ sloganıyla ayağa kalktı

Qamişlo Kantonu’nda binlerce kişi, işgalci Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye ile Başûrê Kurdistan'a yönelik soykırım saldırılarını protesto etti.

Qamişlo Kantonu'nda yaşayan binler, işgalci Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarını ve uluslararası güçlerin sessizliğini protesto etmek için Dêrik ilçesinde yürüyüş düzenledi.

Dêrik şehrinin girişinde toplanan kitle, Şehîd Bawer Devrimci Gençlik Merkezi'ne yürüdü.

Burada konuşan Cizre Bölgesi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Talet Yunis, meydanları dolduran binleri selamlayarak, faşist Türk devleti ve acımasız politikalarına karşı devrim mücadelesini büyüteceklerini söyledi.

Türk devletinin Kürt halkının ve bölge halkının iradesini kırmak için tüm imkanları kullandığına işaret eden Yunis, işlediği suçlarla tüm uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

Türk devletinin DAİŞ’e karşı savaşan üç kadın komutanın hedef alması karşısında koalisyon güçlerinin ve uluslararası devletlerin katliamlara karşı sessizliğini kınayan Yunis, hiçbir saldırı girişiminin Kürt halkının iradesini yenemeyeceğini, Kürt halkının kendi güçlerine sahip çıkacağını vurguladı.

Girkê Legê Sağlık Meclisi Yürütme Üyesi Muna El-Nasir da, "Türk devleti her gün gerçekleştirdiği saldırılarda halkın iradesini yenmeye ve bölgenin demografisini değiştirmeye çalışıyor" dedi. Muna El-Nasir, bölge halkının gerçekleştirilen katliamlara karşı sessiz kalmayacağını ve şehitlerinin intikamını alacağının altını çizdi.