Qamişlo’da on binler şehitlerini uğurladı

Qamişlo’da on binlerce kişi Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen 12 savaşçı ve Mardin’de şehit düşen YJA Star Komutanı Sozdar Cûdî’yi sonsuzluğa uğurladı.

Qamişlo’da on binlerce kişi Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen 12 savaşçı ve Mardin’de şehit düşen YJA Star Komutanı Sozdar Cûdî’yi sonsuzluğa uğurlamak için Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’ne akın etti.

Şehitlerin cenazelerini Enteriye Meclisi’nden alan kitle konvoy halinde şehitliğe geçti. Cenazeleri Kürtlerin yanı sıra Arap, Süryani, Ermeni halktan oluşan on binlerce kişi şehitlikte karşıladı, ardından anılarına saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından söz alan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Masûm Hesen, halkların QSD ve İç Güvenlik Güçleri’ne sahip çıkması sayesinde Türk devletinin yenilgiye uğratıldığını vurguladı. Halkların zaferinin komplonun yenilgisi anlamına geldiğini dile getiren Masûm Hesen, “Halkların birliği olabildiğince güçlendirilmelidir. Şehitlerin izinde mücadele büyütülerek halkların zaferi bir kez daha perçinlenir. İrademizi şehitlerimizden alıyoruz. Kobanê’de zafere ulaştığımız gibi Hesekê’de de ulaştık. Bundan sonra da ulaşacağız” dedi.

Türk devletinin Sinaa Cezaevi’ne yönelik saldırılarının amacının halklar arasında fitne çıkarmak olduğunu belirten Masûm Hesen, Halkların Gürzü Hamlesi’nde halkların bir kez daha kenetlenerek Türk devletinin planlarını bozduğunu vurguladı.

'ÖZGÜR GELECEĞİN İNŞASI İÇİN MÜCADELE ETTİLER'

Törende konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Zelal Ceger, “Gençler direnişleriyle bir kez daha özgürlük bayrağını yükseltti. Özgürlük savaşçıları, özgürlük yolunu takip ederek şehadet mertebesine ulaşana kadar mücadele ettiler. Amaçları, gelecek nesiller için özgür ve güvenli bir gelecek inşa etmektir.”

Zelal Ceger, Sinaa Cezaevi'ne düzenlenen saldırının amacının halkların kardeşliği ve Özerk Yönetim projesini yok etmek olduğunu ifade etti.

‘KOMPLOLARI BOŞA ÇIKARDIK’

QSD komutanlarından Heqî Kobanê, tüm Halkların Gürzü Hamlesi şehitlerini anarak, "Şehitler ve bölge halkının direnişi sayesinde düşmanın komplolarını yendik" dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri sloganlarla toprağa verildi.

Sonsuzluğa uğurlanan şehitlerin isimleri şöyle: Izedîn Mihemed (Azad Qamişlo), Mihemed El-Hesen, Xebat Ehmed (Gur Çolî), Ciwan Hemê (Zinar Qamişlo),  Mihemed Ehmed (Mîtan Qamişlo), Ehmed Xelef, Şivan Hisên (Şivan Qamişlo), Seed Namo (Şiyar Qamişlo), Fehid Yusif (Dilşêr Qamişlo), Edhem Îbrahîm (Xeyrî Qamişlo), Omer Mihemed, Elawî El-Xelîl, Menal Yusif (Sozdar Cûdî)