Qamişlo halkı 4. yılında Efrîn’in işgalini kınadı

Efrîn’in işgalinin 4. yılında bir araya gelen Qamişlo halkı, mücadele ve dayanışmayı daha da yükseltmeye çağırdı.

Qamişlo’da binlerce kişi, Efrin'in Türk devleti tarafından işgal edilmesinin 4'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldi.

Korniş Mahallesi Şehîd Rênas caddesinde toplanan halk, zeytin dalı, PYD ve Kongra Star flamaları, Efrîn direnişinde şehit düşen savaşçıların resimleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve üzerinde Efrîn'de işgal, yağma, demografik değişimi anlatan pankartlarla yürüyüşe geçti.

Efrînde işgali ve insanlığa yönelik suçları protesto eden halk, ‘Şehîd namirin’ sloganları atarak Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği binası önüne yürüdü.

Burada yapılan mitingde PYD üyesi Feyrûşah Remedan bir konuşma yaptı. Efrîn şehitlerini anan Remedan, Türkiye gibi güçlü bir devlet gelişmiş teknolojik silahlarına rağmen 58 gün boyunca Efrîn’e giremediğini hatırlattı. Türk devletinin Efrîn’den Dêrik’e kadar Kürt halkını yok etmeyi amaçladığını söyleyen Remedan, "Kazanımlarımızı koruma mücadelesini Efrîn direniş ruhu içinde sürdürmeli, mücadelemizi ve dayanışmamızı artırmalıyız" ifadelerini kullandı. Miting, işgali kınayan ve Efrîn halkının direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.