Qamişlo Kantonu’nda Türk devleti ve uluslararası sessizlik protesto edildi

Qamişlo Kantonu’nda yaşayan halklar, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıktı, uluslararası topluma seslendi ve direniş mesajı verdi.

Qamişlo Kantonu’nda yüzlerce kişi bugün, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halklarına dönük saldırılarına karşı alanlara çıktı. Halk, uluslararası toplumu sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı, direnişi büyütme mesajı verdi.

AMÛDÊ

Amûdê sakinleri ve sivil toplum kurumları işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırısına tepki göstermek için yürüyüş düzenledi.

Şehit Cîhad Meydanı’nda yürüyüşe başlayan kitle Devrimci Gençlik merkezi önüne doğru hareket etti.

Yürüyüş Gençlik Merkezi önünde mitinge dönüştü. Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Faris Faris burada açıklama yaptı.

Türk devletinin Ortadoğu halklarının baş düşmanı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, faşist devletin halklara karşı suç işlediği belirtildi.

Açıklamanın devamında, Türk devletinin Kobanê’de Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyesi 5 kişinin şehit olduğu saldırısı kınanarak, direnişin büyütülmesi mesajı verildi.

TIRBESPIYÊ

Kongra Star merkezi önünde bir araya gelen onlarca Tirbespiyêli, ana caddelere doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş yoğun katılımdan dolayı Gençlik Hareketi Merkezi önünde mitinge dönüştü.

Tirbespiyê Gençlik Hareketi yöneticilerinden Heqî Qerar, gençlerin başlattığı devrimlerin başarılı olduğuna ve Kuzey ve Doğu Suriye devriminin gençler sayesinden zafere ulaştığına dikkat çekti.

Kongra Star yöneticilerinden Mîdya Ehmed ise işgalci Türk devletinin KDP aracılığıyla Devrimci Gençlik Hareketi’ne karşı özel bir savaş yürüttüğünü ve hareketi “terör listesine” koymaya çalıştığını kaydetti.

TIL BIRAK

Alanlara çıkan Til Biraklılar, ilçenin güneyindeki Fırın Kavşağı’nda yürüyüşe geçti. Yürüyüşte işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarını kınayan sloganlar atıldı.

Yürüyüş, Şehitler Kavşağı’nda mitinge dönüştü. Til Birak İlçe Meclisi Eşbaşkanı Emîne Xilêf, garantör devletlerin sessizliğine tepki gösterdi.

Emîne Xilêf, aynı şekilde bölgede aktif olan güçlerin ve uluslararası toplumun işgal saldırıları karşısındaki sessizliğini kınayarak, Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Kongra Star yöneticilerinden Rusil Hesen de QSD savaşçılarının bölgenin güvenliğini sağlamadaki rolüne dikkat çekti.