Qamişlo şehitleri uğurlandı

Türk devletinin Qamişlo’da katlettiği 4 şehidi uğurlama töreninde, "Bu saldırılar irademizi kırmayacak ve direnişe özgürlük yolunda devam edeceğiz" mesajı verildi.

Türk devletinin Qamişlo’nun Sinaa mahallesine SİHA ile saldırısında katlettiği 4 şehit, Qamişlo ve Amûdê’de düzenlenen törenlerle sonsuzluğa uğurladı.

Saldırıda şehit olan Şemdîn Şemdîn, Ehmed Hesen ve Aheng Hesen'in cenazesi Qamişlo’daki Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde defnedildi.

Şehitler için düzenlenen törene binlerce Qamişlolu, sivil toplum örgütleri, savaşçı, parti ve Kongra Star üyeleri katıldı. Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde düzenlenen uğurlama töreni saygı duruşu ile başladı.

Burada konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Kêfo Osman, şehit ailelerine taziyelerini iletti. Osman, Kuzey ve Doğu Suriye halkının Türk işgalcilerinin saldırılarına karşı direnişini selamlayarak, "Bu saldırılar irademizi kırmayacak ve direnişe özgürlük yolunda devam edeceğiz. Özerk Yönetim projesine sahip çıkmalıyız, çünkü o, şehitlerin kanıyla sulanmıştır.  İşgalci Türk devletinin uçakları direnişimizi ve mücadelemizi durduramaz” diye konuştu.

Ardından Demokratik İslam Kongresi üyesi Ebdulkerim Saroxan, tarihin sayfalarının Kürt halkının direnişi ve fedakarlıklarıyla dolu olduğunu, Türk devletinin Kürt varlığını kendisine yönelik bir tehdit olarak gördüğünü bu nedenle hedef aldığını belirtti.

Saroxan, şehitlerin yolunda özgürlüğe kadar savaşacaklarının sözünü verdi.

Şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

AMÛDÊ

Amûdê halkı Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Askeri Disiplin üyesi Mezlum Esad'ın (Rûxaz Amûdê) cenazesini sonsuzluğa uğurladı.

Törende konuşan Amûdê İlçesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ehmed Ferso, "Şehit Mezlum Esad şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyor ve onların yolundan gideceğimize söz veriyoruz. Askeri güçlerimizi desteklemeliyiz” diye konuştu.

Amûdê Askeri Meclisi komutanlarından Berxwedan Amûdê, "Türk işgalinin saldırılarına karşı direniş ayı Ağustos ayı şehitleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehit Mezlum Esad, 2011 yılının başından itibaren Türk işgalcilerinin ve DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı direnerek mücadele etti. Önder Öcalan'ın felsefesini izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Berxwedan Amûde, işgal planlarının halkların birliği ve idaresi ile yenilgiye uğratılacağını söyledi.

Törenin sonunda şehit Mezlum Esad’ın  cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.