Qamişlo, Til Hasil ve Til Eran şehitleri anıldı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Qamişlo, Til Hasil ve Til Eran katliamlarının şehitlerini anarak, bölge halkına, işgal altındaki bölgelerin kurtarılması ve şehitlerin intikamının alınması için savaşacaklarının sözünü verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi yaptığı açıklamada, Qamişlo, Til Hasil ve Til Eran katliamlarının şehitlerini andı. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Suriye krizinin başlangıcından bu yana Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırıları başladı. 

Til Hasil ve Til Eran katliamlarının 9. yıldönümünü anıyoruz. Katliam, Cebhet El- Nusra, Liva Tewhid, Ehrar el-Zawiyê çeteleri ve "Özgürlük ve Selaheddîn" e bağlı gruplar tarafından gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda, çocuk, kadın başta olmak üzere onlarca kişi katledildi. Bu saldırı, soykırım bilincini ve bölge halkının yok edilmesini amaçlıyor. Katliam Qamişlo’da 27 Temmuz 2016'da DAİŞ çetelerinin bir kamyona yönelik saldırısında onlarca insanın katledilmesiyle benzerlik taşıyor.”

‘SALDIRILAR KAZANIMLARA YÖNELİKTİR’

Açıklamada soykırım girişimlerinin özellikle bugün elde edilen birçok başarıdan sonra halen halka karşı devam ettirildiği aktarıldı. 

Serêkaniyê, Qamişlo, Efrîn ve Girê Spî bölgelerinin bugün de soykırım bilinciyle karşı karşıya olduğunun belirtildiği açıklamada, bu durumun aynı zamanda halklarının soykırım bilincine karşı savaştığını ve terörist güçleri bu şekilde sona erdirmeye devam edeceklerinin kanıtı olduğu belirtildi. 

‘ŞEHİTLERİN İNTİKAMI ALINACAK’

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, yaptığı açıklamada, Til Hasil ve Til Eran katliamının 9. yıldönümünü ve Qamişlo katliamının 6. yıldönümünü anarak, halkın şehitlerin ve bölgelerinin intikamını alacağına, işgal altındaki bölgelerin kurtarılmasına ve halk devriminin hedeflerine kadar savaşacağına söz verdi. 

Özerk Yönetim, açıklamasının devamında, Suriye'deki tüm güçleri ve BM'yi Türk devletinin katliam ve saldırılarına karşı tavır almaya çağırdı.

Açıklamanın sonunda, "Til Hasil ve Til Eran şehitlerinin ailelerine, Qamişlo ile Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm şehitlere başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.