QSD: 3 yoldaşımız SİHA saldırısında şehit düştü

QSD, Türk devletinin SİHA saldırısında yoldaşları Jiyan Tolhildan, Roj Xabûr ve Barîn Botan’ın şehit düştüğünü açıkladı.

İşgalci Türk devleti dün Qamîşlo yolunda bir araca SİHA saldırısı düzenledi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, 3 yoldaşlarının saldırıda şehit düştüğünü duyurdu.

'DEVRİM KAZANIMLARI HEDEFTE'

QSD'nin açıklaması şöyle:

“Özgürlük mücadelemizi ve devrimimizi yok etmek isteyen Türk devleti ve çeteleri, her gün saldırılar gerçekleştiriyor, bölgemize dönük imha ve soykırım konsepti yürütüyor, büyük bedeller vererek kurduğumuz demokratik ulus sistemini hedef alıyor. Türk devleti ve çeteleri, devrimci kadınların öncülüğü sayesinde kazanılan Rojava Devrimi ve kazanımlarını hedef alıyor.

Koalisyon güçleri de en az Türk devleti kadar bu saldırılardan sorumludur. Tehdit ve saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. Saldırıya cevabımız işgali yenmek, Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin özgürlüğünü garanti altına almak olacaktır.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, 22 Temmuz’da Qamîşlo yolunda bir araca SİHA saldırısı düzenledi. Saldırıda QSD’ye bağlı YAT komutanlarından Jiyan Tolhildan, komutan Roj Xabûr ve YAT üyesi Barîn Botan görevleri başındayken şehit düştü. Tüm Kuzey ve Doğu Suriye halkına, Kürt halkına ve QSD’ye başsağlığı diliyoruz. Şehitlerin intikamını alma ve işgali yeneceğimiz sözünü yineliyoruz.

YAT komutanlarından Jiyan Tolhildan (Selwa Yusuf), devrim için halkı örgütlenmesinden Rojava devriminin ilk adımlarına, YPJ’nin ordulaşmasından ve YAT komutanlığına kadar devrimin bütün aşamalarında büyük bir emeğe sahipti. Rojava’nın her alanında kadının özgürlüğü ve demokratik ulusu inşa etmek için büyük güç ve cesaretle devrimin tüm çalışmalarını sürdürdü. Bu devrim Jiyan gibi komutanların emeği sayesinde büyüdü. DAİŞ’e karşı savaşta Koalisyon güçleriyle birlikte kurtuluş hamlesinde yerini aldı ve öncülük etti.

Aslen Dirbesiyêli olan YPJ Komutanı Roj Xabûr (Ciwan Heso), tüm dünyayı sarsan Rojava Devrimi’nin sesiyle büyük güç ve heyecan duyarak ve öyle devrime katılıyor. Büyük bir inançla özgür yaşam için mücadele ediyor ve direnen kadının gücünü, inancıyla savaştığı cephelerde ortaya koyuyor. DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta Koalisyon Güçleri’yle kurtuluş hamlesinde yerini aldı ve öncülük etti.

Yoldaşımız ve YAT üyesi Barin Botan (Ruha Beşar), aslen Efrînli ve yurtsever bir ailenin içinde büyümüş. Genç yaşında, özgür yaşam umuduyla devrimin saflarına katılıyor ve devrimin heyecanıyla özgürlük saflarındaki yerini alıyor. Her zaman özgürlüğü arayarak yaşadı ve bütün iktidar güçlerine karşı büyük bir kararlılıkla mücadele etti.

'İNTİKÂMLARINI ALACAĞIZ'

QSD güçleri olarak, Jiyan komutan, Roj komutan ve yoldaşımız Barin’nin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bir kez daha söylüyoruz; şehitlerimizin intikamı mücadele yeminimizdir. Komutan ve yoldaşlarımızın intikamını özgürlük düşmanlarından ve devrimci kadın düşmanlarından alacağız. Jiyan komutan, Roj Komutan ve yoldaş Barîn nasıl Kuzey ve Doğu Suriye ve Rojava’nın özgür geleceği için mücadele ettiyse, emek verdiyse ve çalışma yürüttüyse, bizde onların mücadele ve emeklerinden aldığımız güçle ve yoldaşlık sözüyle mücadele edeceğiz. Şehitlerin mirasının devamıyız, halkımıza, toprağımıza ve devrimimize yönelik hiçbir tehdit ve işgal saldırısını kabul etmeyeceğiz. Kazanana kadar her türlü saldırıya karşı duracağız ve şehitlerimiz intikamını alacağız."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen savaşçıların kimlikleri şöyle;

Kod Adı: Jiyan Tolhildan

Adı soyadı: Selwa Yusuf

Anne adı: Asya

Baba adı: Hisên

Doğum yeri: 1980-Efrîn

Şehadet yeri ve tarihi: Qamişlo-22.07.2022

 

Kod Adı: Roj Xabûr

Adı soyadı: Ciwana Heso

Anne adı: Şems

Baba adı: Hesen

Doğum yeri: 1992-Dirbêsiyê

Şehadet yeri ve tarihi: Qamişlo-22.07.2022

 

Kod Adı: Barîn Botan

Adı soyadı: Ruha Beşar

Anne adı: Qedriye

Baba adı: Merwan

Doğum yeri: 2003-Şehba

Şehadet yeri ve tarihi: Qamişlo-22.07.2022”