QSD, 3 şehidin kimliklerini açıkladı

QSD, işgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen savaşçıların kimlik bilgilerini açıkladı.

QSD, işgalci Türk devletinin, Girê Spî ve Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına karşılık verirken şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıklayarak intikâm sözü verdi.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını her türlü yasaklı silah ve silahlı insansız hava araçlarıyla her gün sürdürmeye devam ettiğine yer verilen açıklamada, "İşgalci Türk ordusu özellikle sivil yerleşim bölgelerini ve savaş cephesindeki köyleri hedef alıyor. Saldırılar sonucunda siviller şehit düşüyor, böylece yurttaşların malları ve mülkleri büyük zarar görüyor" denildi.

'İNTİKÂM SÖZÜ VERİYORUZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Güçlerimiz, işgalci Türk devleti ve çetelerinin, Girê Spî ile Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına karşılık verdiği sırada 3 savaşçımız şehit düştü. 3 şehit, işgalci Türk devleti ve çeteleri ile DAİŞ çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bölgelerine yönelik saldırılarına karşı büyük fedakarlıklarda bulunarak, birer kahramanlık örneği oldu.

Türk devleti, işgal ettiği bölgeleri özellikle DAİŞ çetebaşları için güvenli bölgeye dönüştürdükten sonra ABD ve Rusya ile imzaladığı ateşkes anlaşmasının tek bir maddesine ilk günden beri uymadı. İşgal alanlarını genişletmek için her türlü silah ve füzeyle bölgelerimizi hedef aldı.

İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının büyük sorumluluğu ateşkes anlaşması yapan garantör devletlerin omuzundadır.

Şehit ailelerine ve bütün halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin intikamın alana, işgal altındaki bölgeleri kurtarana ve zaferi sağlayana kadar şehitlerin izinde gideceğimiz sözünü veriyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehitlerin kimlik bilgileri ise şöyle açıklandı:

"Kod adı: Serdar

Adı ve soyadı: Serdar Cuma Herco

Anne adı: Emone

Baba adı: Cuma

Doğum yeri ve tarihi: Cerablus, 2004

Şehadet yeri ve tarihi: Girê Spî, 25 Temmuz 2022’de

***

Kod adı: Qurşin

Adı ve soyadı: Mihemed Şakir Hemê

Anne adı: Gulê

Baba adı: Şakir

Doğum yeri ve tarihi: Kobanê, 1994

Şehadet yeri ve tarihi: Girê Spî, 25 Temmuz 2022

**

Kod adı: Hemed

Adı ve soyadı: Hemed Xalid El-Elac

Anne adı: Emîne

Baba adı: Xalid

Doğum tarihi ve yeri: Reqa, 2004

Şehadet tarihi ve yeri: Eyn İsa, 27 Temmuz 2022.