QSD: 4 savaşçımız şehit düştü, 5 işçi yaralandı

Türk devletinin Dêrik’e saldırısı sonucu 4 savaşçının şehit düştüğünü, 5 işçinin de yaralandığını açıklayan QSD, saldırıların da, saldırılara karşı kayıtsızlığın da hesabını soracaklarının altını çizdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin dün gece Dêrik’e yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada Siyamend Efrîn, Xemgîn Efrîn, Şiyar Kobanê ve Mihyedîn Dêrik adlı 4 QSD savaşçısının şehit düştüğü, 5 yurttaşın da yaralandığı belirtildi.

QSD, şu açıklamayı yaptı:

“DAİŞ çetelerinin Hesekê cezaevine yönelik geniş çaplı saldırıları işgalci Türk devleti tarafından planlandı ve desteklendi. Ancak bu saldırılar, güçlerimiz tarafından bölge halkının desteğiyle püskürtüldü. Kobanê'nin kurtuluşunun yıl dönümünde güçlerimiz ve halkımız saldırıyı yenerek işgalci Türk devleti ve çetelerine ikinci bir darbe indirdi.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, bu saldırılardan yararlanmak ve bölgelerimizde kaos yaratmak için Hesekê’yle eş zamanlı olarak Til Temir, Eyn Îsa ve diğer bölgelere saldırdı. Güçlerimiz bu işgal saldırılarını da püskürttü.

İşgalci Türk devleti, Hesekê, Til Temir ve Eyn İsa’ya yönelik saldırılardan hiçbirinde amacına ulaşamadı. 1 Şubat günü saat 22:00'de Türk savaş uçakları Dêrik’e bağlı Teqil Beqil köyü yakınlarındaki Gir Kendal'da bir elektrik santralini bombaladı. Bunun sonucunda istasyon yıkılmış, istasyonu savunan 4 savaşçımız şehit olmuş, 5 işçi yaralanmıştır.

Savaşçılarımız Siyamend Efrîn, Xemgîn Efrîn, Şiyar Kobanê ve Mihyedîn Dêrik bu hava saldırısında şehit oldu.

İşgalci Türk devleti, Hesekê'de DAİŞ terör çetelerine karşı yiğitçe savaşan şehitlerimizin cenazesinin uğurlanması sırasında oluşan görkemli kalabalıklara tahammül edemedi.

SALDIRILARIN DA KAYITSIZLIĞIN DA HESABINI SORACAĞIZ

İşgalci Türk devletinin saldırılarının Uluslararası Koalisyon güçlerinin bilgisi dışında gerçekleşmediği, bunun sonucunda ülkenin, köylerin, binaların ve işçilerin hedef alındığı açıktır. İşgalci Türk devleti, Uluslararası Koalisyon güçlerinin sessizliğiyle saldırılarını meşrulaştırmaya çalışıyor.

Biz QSD olarak bu saldırılara sessiz kalmayacağız ve saldırılara karşı bu kayıtsızlığın hesabını soracağız.”