QSD 7 şehidin kimlik bilgilerini açıkladı

QSD, 3’ü Gurza Gelan Hamlesi’nde 4’ü Türk devletinin bombardımanında olmak üzere, şehit düşen 7 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, 3’ü Gurza Gelan (Halkların Gürzü) Hamlesi’nde ve 4’ü Dêrik’te Türk devletinin bombardımanında olmak üzere, şehit düşen 7 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

QSD’nin açıklaması şöyle:

“23 Ocak'ta yiğitçe savaşan yoldaşlarımız İsa, Medeni ve Xidir, DAİŞ terör örgütünün Hesekê’deki Sinaa Cezaevi’ne yönelik saldırılarına karşı Gurza Gelan Hamlesi kapsamında şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

DAİŞ terör örgütü çetelerinin cezaevine yönelik kapsamlı ve planlı saldırısı, savaşçılarımızın ve bölge halkının fedakar ruhları ile yenilgiye uğratılmıştır.

Hesekê'de DAİŞ çetelerine karşı elde edilen zafere Türk devleti tahammül etmedi. 1 Şubat'ta savaş uçakları Derik'e bağlı Teqil Beqil köyü yakınlarında bir elektrik santralini bombalayarak Mihyedin, Xebat, Siyabend ve Şiyar yoldaşlarımızı katletti.

Xemgin, Şiyar, Medeni ve Siyabend yoldaşlar, Kuzey ve Doğu Suriye'deki devrime katılımlarının başlangıcından itibaren, işgalcilere karşı savaştılar ve büyük bir kahramanlık sergilediler. Çetelere karşı mücadelede aynı ruhla devam ettiler. Güçlü mevzileri vardı ve devrime layık oldular. Mücadeleleriyle şehitlik mertebesine ulaştılar.

Yoldaşlarımızın her biri ülkesini ve halkını sevdi. Hayalleri ve özlemleri sadece zafere bağlıydı.

Dördü de hayatlarının her anında gerçekleştirdikleri özgürlük değerlerine derin bir inançla bağlıydı. Özgürlük yürüyüşünün başladığı ilk günden halk ve ülke için şehadete kadar geri adım atmadılar.

Yoldaşlarımız İsa, Xidir ve Mihyedîn bu halkın ve bu toprağın çocuklarıdır. Rojava Devrimi sırasında görevlerini severek yerine getirdi ve her türlü işgale karşı savaştı.

7 yoldaşımızın şahsında tüm şehitleri saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizin ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Onları hatırlamak, işgalcilere karşı mücadelede gücümüzü arttırır. Zafere ulaşana kadar özgürlük mücadelesini sürdüreceğimize dair şehitlerimize, halkımıza ve yönetimimize verdiğimiz sözü bir kez daha yeniliyoruz.

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Mihyedîn

Adı ve Soyadı: Mihemed Mihemed

Anne Adı: Emîne

Baba Adı: Hesen

Doğum Yeri: Dêrik

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrik 1 Şubat 2022

******

Kod Adı: Siyabend Bêkes

Adı ve Soyadı: Ebdurehman Şêxo

Anne Adı: Yasmîn

Baba Adı: Mûsa

Doğum Yeri: Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrik 1 Şubat 2022

******

Kod Adı: Şiyar Kobanê

Adı ve Soyadı: Mihemed Îsmaîl

Anne Adı: Ferîde

Baba Adı: Ehmed

Doğum Yeri: Kobanê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrik 1 Şubat 2022

******

Kod Adı: Xemgîn Bilbil

Adı ve Soyadı: Mihemed Hesen

Anne Adı: Zelûx

Baba Adı: Hesen

Doğum Yeri: Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrik 1 Şubat 2022

******

Kod Adı: Îsa

Adı ve Soyadı: Îsa Abdullah

Anne Adı: Emîne

Baba Adı: Ehmed

Doğum Yeri: Amûdê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrik 1 Şubat 2022

******

Kod Adı: Medenî Norşîn

Adı ve Soyadı: Medenî Bozkurt

Anne Adı: Nûriye

Baba Adı: Rîda

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hesekê – 23 Ocak 2022

******

Kod Adı: Xidir

Adı ve Soyadı: Xidir El-Salih

Anne Adı: Emşe

Baba Adı: Hisên

Doğum Yeri: Hisên

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hesekê – 23 Ocak 2022