QSD: Üç savaşçımız görevleri başında şehit düştü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Hesekê’de görevleri başında şehit düşen üç savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, üç savaşçının görevleri başındayken şehit düştüğünü belirterek, aileleri ve halka başsağlığı dileğinde bulundu.

QSD’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırıları devam ediyor. Bu kapsamda bölge, her türlü ağır silah ve silahlı insansız hava araçlarıyla hedef alınıyor. Ayrıca DAİŞ’in gizli hücrelerinin hareketliği de var. QSD savaşçıları, işgalci düşmanlar ile DAİŞ’in terörist saldırılarını boşa çıkarmak için amansız bir mücadele sürdürüyor.

Bugün, 3 savaşçımızın askeri görevlerinin başındayken şehadetini duyuruyoruz. Şehit Alan Girê Spî, mücadelenin ve yoldaşlığın örneklerinden, bir saniye bile düşmana karşı duruşunda ikilem yaşamadı ve farklı bölgelerde DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta büyük bir fedakarlıkla savaştı. Ayrıca işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı durdu. İyi özellikleri bütün arkadaşları tarafından sevilmesini sağladı.

Şehit Can Şêr ise, yaşamının büyük bölümünü devrimin başarısına hizmet, şehitlerin hedeflerini gerçekleştirmek için geçirdi ve şehitler kervanına katıldı.

Şehit Can Şêr, çalıştığı bütün alanlarda fedakarlıkla büyük destanlar yazdı. Büyük bir performansla çalışmalara katıldı, cesaretliydi ve arkadaşlarını askeri perspektifleri gerçekleştirmek için teşvik ediyordu. Düşmana karşı başarıyı sağlayacak en uygun yolu tercih ediyordu.

Şehîd Egîd Hesekê, yoldaşlarına öncü ve semboldü. Zorlu süreçlerde, yoldaşlarına verdiği perspektif ve yönetme konusunda başarılı biriydi. Gücümüzün içinde uzun ve aralıksız askeri tarihi, her zaman dürüst fikirlerle ve çalışkanlıkla çalışmalara katıldı. Aynı zamanda yoldaşları onun fikir konusundaki derinliğinin farkındaydı, bu nedenle düşmanın planlarını boşa çıkaran, sorunların çözümüne uygun taktikler bularak ve ona göre hareket ederek, etrafını iyi anlayıp analiz edebiliyordu.

Her 3 şehidimizin değerli ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin, uğruna şehit düştüğü hedefleri, işgal edilen bölgeleri özgürleştirme ve mücadeleye devam edeceğimizin sözünü yineliyoruz.”

Üç savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Alan Girê Spî

Adı soyadı: Merwan Ubêd Elî

Doğum yeri ve tarihi: Girê Spî, 01.01.2000

Anne adı: Ferîde

Baba adı: Ubêd

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 11.07.2022

**

Kod adı: Can Şêr

Adı soyadı: Ehmed Sebrî Muslim

Doğum yeri ve tarihi: Kobanê-Qeremox, 01.01.2000

Anne adı: Cahîde

Baba adı: Sebrî

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 11.07.2022

**

Kod adı: Egîd Hesekê

Adı soyadı: Mihemed Ebdullah Nedam

Doğum tarihi: 01.01.1976

Anne adı: Kemra

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 09.07.2022