QSD ağustos ayı bilançosunu açıkladı

QSD’nin Ağustos ayına ilişkin açıkladığı bilançoya göre; Türk devleti Kuzey ve Suriye topraklarına en az 180 kez, ağır top, füze ve havan saldırıları, 17 kez SİHA saldırısı düzenledi, 1920’den fazla bomba isabet etti. 18'i sivil üzere 39 kişi şehit düştü.

QSD Basın İrtibat Merkezi, yaptığı açıklamada, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik ağustos ayında düzenlediği saldırıların bilançosunu açıkladı.

Açıklama şöyle:

"İşgalci Türk devleti ve çeteleri Ağustos ayında Kuzey ve Doğu Suriyelilere yönelik saldırılarına devam etti. Bunun sonucunda çok sayıda sivil şehit düştü ve yaralandı. Evlerde hasar meydana geldi, camileri, kiliseleri, okulları hedef alan saldırılar yaşandı. Aynı zamanda sivil arabaları ve tarlalarında çalışan çiftçileri hedef aldılar.

Türk işgali ve çeteleri saldırılarında her türlü silahı kullandı, her şeyden çok SİHA’larla otomobilleri ve sivil merkezleri hedef aldı. Bölgeye müdahale etmeye çalıştı ancak güçlerimiz bu çabalarını boşa çıkardı.

Ağustos ayı bilançosu aşağıdaki gibidir:

1-Efrîn’in güneyi:

Efrîn’in güneyindeki Bênê, Ibîn, Aqibe, Çetal Ziyaret, Tinib, Meyase köylerine yönelik saldırıların bilançosu şöyle:

Ağır toplar, tanklar, füzeler ve havanlarla 24 saldırı.

Atılan top sayısı 766 tank ve obüs mermisi.

Sonuç olarak, Şerawa ilçesine bağlı Basil köyünden bir göçmen çocuk ile Şam hükümetine bağlı bir asker yaralandı ve sivillerin evleri hasar gördü.

2-Şehba bölgeleri:

Ağustos ayında işgalci Türk ordusu ve çeteleri, Til Rifet ile köyleri başta olmak üzere Şehba bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladı. Sonuç olarak, çok sayıda sivil yaralandı ve şehit oldu. Bunun yanı sıra  ciddi maddi hasar da meydana geldi.

Saldırı bilançosu aşağıdaki gibidir:

46 saldırı gerçekleşti; 3 kez SİHA ile saldırı yapıldı. Biri Til Rifet merkezinde, biri de Şam hükümet güçlerinin bir noktasında yaşandı. Birçok saldırıda maddi hasar meydana geldi.

Alana düşen top sayısı 623'tür.

Saldırılar sonucunda biri çocuk olmak üzere 5 sivil ve bir asker şehit oldu.

16 sivil yaralandı ve maddi hasar meydana geldi.

3- Eyn İsa ve çevresi

Ağustos ayında işgalci Türk devleti Eyn İsa ve uluslararası karayolu M4'e saldırdı. Bu saldırıların bilançosu aşağıdaki gibidir:

Tanklar, roketler ve ağır topçu, havan ve ağır roketlerle 41 saldırı gerçekleştirildi.

Hişe ve Fatse köylerinin su istasyonlarına ve sivillerin evlerine ve mülklerine 2 kez SİHA ile saldırı yapıldı. Bu iki köy ile Girê Spî'nin batısındaki köylerde elektrikler kesildi.

Drone'larla 2 kez saldırı düzenlendi.

Bölgeye 412 farklı top isabet etti.

4- Til Temir şehri ve kırsalı:

İşgalci Türk devleti Til Temir ve kırsalına her türlü silah ve İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saldırdı. Çok sayıda sivil ve asker şehit oldu, telefon kuleleri ve sivil mülklerde maddi hasar meydana geldi.

Til Temir ve kırsalına yönelik saldırıların bilançosu şöyle:

25 kez saldırı yaşandı. 3 kez SİHA tarafından vuruldu.

Bunun sonucunda Süryani Askeri Meclisine bağlı 2 savaşçı şehit oldu.

Ayrıca 4'ü kız öğrenci olmak üzere 6 sivil şehit oldu.

Saldırılarda biri çocuk olmak üzere 5 sivil ve biri subay olmak üzere Şam hükümet güçlerine mensup 3 asker yaralandı. Hasar, sivillerin evlerine ve mülklerine ve iletişim kulesine ulaştı.

5-Qamişlo ve kırsalı:

İşgalci Türk devleti, Qamişlo şehir merkezini SİHA ile hedef almış, bunun sonucunda çok sayıda sivil yaralanmıştır. Ayrıca ağır tanklarla kırsal bölgeyi hedef aldı. Aynı zamanda Dirbêsiyê ve Tirbespiyê bölgelerine de saldırdı.

Ağustos ayı bilançosu aşağıdaki gibidir:

8 defa Dirbêsiyê, 4 defa Tirbespiyê olmak üzere 24 defa saldırı yaşandı.

Drone’larla 3 kez saldırı düzenlendi. İki sivil araç bu saldırılarda hedef alındı. Qamişlo'nun Wista Mahallesi’nde, diğeri ise Qamişlo kırsalında yaşandı.

43 top atıldı.

İkisi çocuk olmak üzere 5 sivil şehit oldu.

Qamişlo’da 4'ü "Covid-19" Hastanesi'ni koruyan Öz Savunma Güçleri mensubu olmak üzere 9 savaşçı şehit oldu.

3'ü asker, 8’i çocuk ve bir Şam hükümetine mensup asker olmak üzere 19 kişi yaralandı.

6- Kobanê şehri ve kırsalı:

İşgalci Türk devleti, Kobanê kentine ve kırsalına ağır silahlarla saldırdı ve çok sayıda sivilin şehit olmasına neden oldu. Ayrıca Kobanê kırsalında Şam hükümet güçlerine ait bir noktayı hedef alan savaş uçaklarının saldırısında çok sayıda asker hayatını kaybetti.

Ağustos ayında Kobanê ve kırsala yönelik saldırıların bilançosu şöyle:

1’i panzerle olmak üzere 4 kez saldırı düzenlendi.

Savaş uçaklarıyla bir kez saldırı düzenlendi.

Biri çocuk iki sivil şehit oldu ve Şam hükümet güçlerine mensup 4 asker hayatını kaybetti.

Biri çocuk, 3'ü Şam hükümetine bağlı asker olmak üzere 5 kişi yaralandı. Aynı zamanda maddi hasar meydana geldi.

7-Amûde ilçesi ve kırsalı:

İşgalci Türk devleti saldırı alanını genişleterek İHA, tank ve toplarla Amûdê ilçesi ve kırsalını hedef aldı. Bunun sonucunda çok sayıda savaşçı şehit olmuş, Rojava TV kanalı ve çalışanları hedef alınmıştır.

Amûdê ve kırsalına yönelik saldırıların bilançosu şöyle:

Ağır tanklarla 5 kez saldırı düzenlendi. İHA'larla 3 kez saldırı oldu. Öz Savunma Güçleri ile Şam hükümetinin güçlerine ait bir noktayı hedef aldı. 5 Öz Savunma savaşçısı şehit oldu.

8-Girê Spî’nin batısı

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, işgal altındaki Girê Spî kentinin batısına saldırdı. Ağustos ayı bilançosu aşağıdaki gibidir: 6 defa düzenlenen saldırıda bölgeye 18 top düştü.

9-Minbic ve çevresi:

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Minbic şehri ve kırsalı ile şehrin kuzeyindeki köyleri ağır havan ve toplarla hedef aldı. Sivil mülklere büyük zararlar verildi.

Minbic ve kırsalına yönelik saldırıların bilançosu şöyle:

2 defa saldırı düzenlendi. Bölgeye 55 top mermisi düştü.