QSD: Askeri Disiplin Kurumu üyesi Rûxaz Amûdê şehit düştü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgalci Türk devletinin Qamişlo’da düzenlediği saldırıda şehit düşen dört kişiden birinin Askeri Disiplin Kurumu üyesi Rûxaz Amûdê olduğunu açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, cumartesi günü 2’si çocuk 4 kişinin şehit düştüğü saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye halkımıza yönelik art arda katliamlar gerçekleştiriyor, yurttaşların yaşadığı köy ve şehirleri hedef alıyor. Bununla uluslararası kanunları ve BM üyesi olan bir devletin egemenliğini ihlal ediyor. Türk işgali, bombalama ve silahlı insansız hava araçları yoluyla düşmanlığını sürdürüyor. Sivil kişileri, sivillerin evlerini, dükkanlarını, araçları, mezraları, bölgedeki hareketli ve hareketsiz her şeyi hedef alıyor.

İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, dün (6 Ağustos) Qamişlo’nun Sîna Mahallesi’nde bir aracı bombaladı. Bombardıman sonucunda Askeri Disiplin Kurumu üyesi Rûxaz Amûdê, 2’si çocuk 3 yurttaşla birlikte şehit düştü, bazıları da yaralandı.

Rûxaz yoldaşımız, askeri perspektif ve kanuna göre hareket eden disiplinli örnek bir savaşçıydı. Kendisiyle birlikte çalışan herkesle yoldaşlık ruhunu paylaşıyordu ve bütün yoldaşların kalbinde yerini edindi. En zor şartlar da bile sadakatle çalıştı.

Bu vahşi saldırı ve sistematik kapsamda yapılan saldırılar, ateşkesin garantör ülkelerinin bölgemize dönük saldırılara gözlerini kapatmasından kaynaklanıyor. Her şeyden önce Rusya ve ABD bu saldırıların sorumlusudur. Onlar işgalci Türk devletinin halkımıza karşı işlediği suçların önünü tutabilir. İşgalci Türk devletine baskı yapmak ve ihlallerine bir sınır koymak dünya kamuoyunun sorumluluğudur. Böylece bu davayı BM Güvenlik Konseyi’ne sunmalı. İşgalci Türk devletinin Suriye topraklarından çekilmesi ve işgaline son vermesi için 7’nci maddeye göre bir karar alınmalı.

Şehit Rûxaz Amûdê’nin ailesine, bütün şehit ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şehitlerin kanlarını yerde bırakmayacağımıza söz veriyoruz.

Şehit yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyle;

Kod adı: Rûxaz Amûdê

Adı ve soyadı: Mezlûm Seededîn Esed

Anne adı: Hediye

Baba adı: Seededîn

Doğum yeri ve tarihi: Amûdê/1989

Şehadet yeri ve tarih: Qamişlo-Sîna Mahallesi/ 6 Ağustos 2022”