​​​​​​​QSD: DAİŞ sorumlusunu yakaladı!

QSD Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ çetebaşı Mihemed Ebd El-Cewad'ın tutukladığını açıkladı.

QSD yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Güçlerimiz ve askeri operasyon ekiplerinin Uluslararası Koalisyon güçlerinin katılımıyla düzenlediği askeri operasyon sonucunda, Mihemed Ebd El-Cewad (Reşîd) adlı bir terörist tutuklandı.

Terörist Mihemed El-Cewad, DAİŞ teröristlerinin bulunduğu Xiwêran Zindanı’na saldırmayı planlayan ve ilk sorumlu olan kişi. Ayrıca 14 intihar saldırısı, iki bomba yüklü araç ve saldırı mühimmat hazırlığı yapan DAİŞ çetesidir.

Reşîd olarak bilinen terörist, 2013'ün başlarında Cephet El-Nusra ve daha sonra DAİŞ teröristlerine katılmasıyla biliniyor.

Ayrıca 2014 yılında Kobanê'ye yönelik saldırılar ile DAİŞ’in genel olarak Suriye ile Kuzey ve Doğu Suriye saldırılarında yer alarak ağır silah taburunun sorumluluğunu üstlenmiştir.

Askeri Harekât Timi tarafından uzun bir takip sürecinin ardından kasım ayında özel bir operasyon gerçekleştirildi. Hesekê halkının huzurunu bozmak için planlanan Xiwêran Zindanı’na yönelik saldırı boşa çıkarıldı. Bu kişi, farklı kamuflaj yöntemleri ve sarı araba kullanmanın yanı sıra, Reqa şehrini de merkez olarak kullandı.

Bu tarihten önce, güçlerimiz ve İç Güvenlik Güçleri’nin katılımıyla gerçekleştirilen bir operasyonda hücrenin tamamını ele geçirmeyi başarmıştı ancak hücre yöneticisi Reşîd yakalanamamıştı. Ardından yapılan ikinci operasyon sonucunda terörist Reşîd de yakalanmıştır.

Böylece bölgeye yönelik yapılmak istenen ve planlanan kirli saldırılar boşa çıkartılmıştır. Bugün ve sonrasında da güçlerimiz, DAİŞ ve her türlü terör saldırılarına karşı askeri çalışmalarını başarıyla yürütecektir.”

NE OLMUŞTU?

Cizre Bölgesi İç Güvenlik Güçleri, zindana yönelik saldırı bilgisi ardından, 8 Kasım günü DAİŞ çetelerine bağlı hücreye düzenlediği operasyonda bir çete öldürülmüş, bir çete yaralanmış, 4 çete ise sağ ele geçirilmişti. Ayrıca Toyota marka bir araca ve 4000 tipi Kia markalı bomba yüklü bir araç ile çok sayıda silaha da el konulmuştu.

https://anfturkce.com/rojava-surIye/heseke-de-saldiri-plani-yapan-daIS-cetelerine-operasyon-163185