QSD’den DAİŞ’e operasyon: 12 çete üyesi yakalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ çetelerine karşı birçok bölgede yapılan operasyonlarda 12 çete üyesinin yakalandığını duyurdu.

QSD Basın İrtibat Merkezi, operasyona İç Güvenlik Güçleri’nin de katıldığı bilgisini verdi.

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerinin ardından, DAİŞ terör örgütü hücrelerinin bölgeye dönük hazırlıkları da arttı. Türk devletinin işgali altındaki bölgelerden gelen çok sayıda hücre terörist saldırılara başladı. Bu saldırı ve planların amacı bölgedeki yurttaşlardı. Öte yandan Hol Kampı’nda kalan DAİŞ’li kadınları kaçırıp işgal altında bölgelere ulaştırmak da çetelerin planıydı.

Güçlerimiz hücreleri yenmek ve Türk devletinin tehditlerinin olduğu bir dönemde İç Güvenlik Güçleri’nin katılımıyla Hesekê, Hol, Til Hemîs, Til Birak ve Dêrik’te hamle başlattı. Bu kapsamda 12 terörist yakalanırken, cephane, silah ve askeri teçhizatlara el konuldu.

El konulan malzemeler şöyle;

4  adet (47-AK), 19 şarjör, 300 mermi

2 silah, 2 şarjör, 20 mermi, 4 bomba

Bir mayın ve uzaktan patlatıcı sistem, 18 telefon, 10 kimlik, 6 pasaport

DAİŞ, yeniden örgütlenmek için Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük tehditlerinden faydalanmaya çalışıyor. Bununla bölge halklarının güvenliğini ve istikrarı üzerinde büyük bir tehlike yaratıyor. Bu hücreler Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde yönetilip gönderiliyor.

Türk devleti her ne kadar farklı bahanelerde Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarını meşrulaştırmaya çalışsa da gerçekte terör örgütü DAİŞ’i yeniden canlandırmaya çalışıyor. Uluslararası toplumun gerçek bir bakışla buna bakması ve sert tepki göstermesi gerekir.”