QSD’den Türk askerleri ve işbirlikçilerine teslim olun çağrısı

QSD Türk ordusu ve işbirlikçilerine “Size çağrımız, çatışma alanlarında ajanlık yapanların sizleri fark ederek arkadan vuramayacağını gördüğünüz anda, güçlerimize ait en yakın mevziiye teslim olmanız” çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan QSD, dökülen kana ortak olmak istemeyenlerin, yanlarında güvenlikte olacağını belirtti. QSD açıklamasında şunlara yer verdi: “Zorla bu savaşa katılan askerler, bu savaş sizin savaşınız değil. Mülteci kamplarında bulunduklarından dolayı hiçbir ilgileri olmayan böylesi bir savaşın içine girmiş Suriye vatandaşları!

Bütün Suriye bileşenlerini içinde barındıran Demokratik Suriye Güçleri (QSD), mücadele tutumunda da gösterdiği gibi, teröre karşı ölüm korkusu ve Suriye halkları için de bir savunma kalkanı olmaktadır.

QSD, Suriye halkları arasında herhangi bir ayrım yapmaksızın savaş sonrasında bütünlüklü bir Suriye umudu yarattı. Bu ülken için güvenlikli bir geleceğin teminatı durumundadır.

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanlığı olarak hiç kimseye düşman olmadığımızı tekrar ifade ediyoruz, ama Suriye sınırları içinde direniyoruz, kimse için bir tehlike arz etmiyoruz, aksine QSD halk, ülke ve komşularımız için tehdit oluşturan unsurlara karşı savaşıyor. Güçlerimizin aldığı bilgilere göre bu savaşa katılmanız konusunda size karşı zor uygulanmış.

Bu yüzden güçlerimizin size çağrısı, çatışma alanlarında ajanlık yapanların sizleri fark ederek arkadan vuramayacağını gördüğünüz anda, güçlerimize ait en yakın mevziiye teslim olmanız, bu şekilde kendinizi tehlikelerden koruyarak bu savaşın yangınına körük olmamanızdır.

Demokratik Suriye Güçleri güvenliğiniz için teminat vermektedir, pişmanlık derecesine varmadan önce, ki pişmanlığın bir faydası yoktur, bu şansın kıymetini bilin ve güçlerimize teslim olun.”