QSD: Reqa’daki saldırıda Mizgîn Kobanê şehit düştü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin SİHA ile düzenlediği saldırıda QSD komutanlarından Mizgîn Kobanê’nin şehit düştüğünü açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, 2 Temmuz günü Reqa’da bir araca düzenlenen saldırıda QSD komutanlarından Sîham Mislim’in (Mizgîn Kobanê) hedef alındığı bildirildi.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Mizgîn Kobanê

Adı soyadı: Sîham Mislim

Anne adı: Emîne

Baba adı: Ehmed

Doğum yeri ve tarihi: Kobanê/1990

Şehadet yeri ve tarihi: Reqa/02.07. 2022

QSD’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri, bugüne kadar Rojava Devrimi’ne saldırıyor ve saldırılarını her gün sürdürmeye devam ediyorlar. Bu saldırılarla halkımızın ve binlerce şehidiminiz hatta dünyanın her yerinde onlarca enternasyonalist devrimcinin katıldığı Rojava Devrimi’ni yok etmek istiyor. Kadın hakları ve gücünü kabul etmeyen işgalci Türk devleti ve çeteleri, Rojava Devrimi’ne katılan kadınları her yerde hedef alıyor ve ona saldırıyor. Son dönemde özellikle kadınları hedef aldığı bu saldırılarla, özgür kadınlara yönelik düşmanlıklarını bir kez daha göstermiş oluyor. Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye savunma güçleri olarak, bu saldırı ve tehditlere karşı sessiz kalmayacağız, devrimi savunma ve büyütme kararlığımızdan bir adım geri atmayacağız.

2 Temmuz’da işgalci Türk devleti ve çeteleri, Reqa’da bir araca silahlı insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda QSD komutanlarından Mizgîn Kobanê şehit düştü ve iki arkadaşı ise yaralandı. Şehit Mizgîn Kobanê’nin ailesine başsağlığı diliyor, işgali sonlandıracağımızı, devrimi savunma mücadelesini büyüteceğimizi ve şehitlere özgür ülkeyi kuracağımız sözünü tekrarlıyoruz. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Komutan Mizgîn Kobanê (Sîhem Mislim), özgür Kürdistan hayalleri ve özgürlük arayışları için Rojava Devrimi’nin başlangıcında devrime katılıyor. Kobanêli direniş savaşçısı olan Komutan Mizgîn Kobanê, Kobanê’de yurtsever bir ailenin içinde büyüyor. Komutan Mizgîn, Kobanê’de özgürlük mücadelesinin ruhuyla devrimci adımlar attı, bütün yaşamında onurlu bir yaşamın hatırası ve inancıyla işgalcilere asla teslim olmadı. Aynı zamanda duygularını ve bilincini büyüterek direnişin bir simgesi haline geldi. Özgür kadın çizgisinde güçlü bir kadın olarak kendisini örgütlemiş ve bu güçle Halep’ten Serêkaniyê’ye kadar özgürlük mücadelesini süslemiştir.

Halep savaşında edinmiş olduğu deneyimleri, görev yaptığı tüm alanlardaki yoldaşları ve savaşçılarıyla paylaşarak, kadın devrimci ve savaşçıları her gün hedef alan işgalci saldırılara karşı devrimci kadının duruşunu öğretti. Keskin savaş zekasıyla ve kadın kurtuluş felsefesiyle bütün şehitler gibi işgalcilerin korkulu rüyası oldu.

QSD güçleri olarak, yoldaşımız Mizgîn Kobanê’nin ailesine başsağlığı diliyoruz. Bir kez daha bütün işgalci güçlere söylüyoruz ki, şehitlerimizin anılarıyla büyüyoruz ve şehitlerin intikamını almak yoldaşlık ve devrim görevimizdir. Bu temelde yoldaşımız Mizgîn Kobanê’nin ve bütün şehitlerin intikamını özgürlük ve savaşçı kadınların düşmanlarından alacağız.

Komutan Mizgîn Kobanê, devrimin başlangıcından şehit düştüğü bu güne kadar büyük bir sevgiyle ve tereddüt etmeden emek verdi ve savaştı. Yoldaşları ve savaşçılar olarak aynı ruh ve kararlılıkla mücadele edecek, işgalcilerin tehdit ve saldırını kabul etmeyecek, şehitlerimizin öğrettiği gibi direnecek ve şehitlerimizin kanıyla yaratılan devrimi savunacağız. İşgalcilerin her yönden halkımıza, ülkemize ve devrimimize saldırdığı bu dönemde, halkımızın her zamankinden daha fazla yurtseverlik görevine ve özgür ülkenin teminatı olan devrimci halk savaşına göre ayağa kalkacağına olan inancımız tamdır.”