QSD: Sabaha kadar yaşanan çatışmalarda 13 asker ve çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, son bir günde Efrin bölgesi Şehba Kantonu’nda yaşanan savaş bilançosunu açıkladı. Sabaha kadar yaşanan çatışmalarda 13 asker ve çetenin öldürüldüğü belirtildi.

QSD açıklamasında şunları belirtti: “Şehba Kantonunda güçlerimiz ve işgalci Türk ordusu arasında 00.30’dan sabah saatlerine kadar şiddetli çatışmalar yaşandı.

Saat 00.30’da işgalci Türk ordusu ve çeteleri Tiwese köyüne saldırdı. Güçlerimiz saldırılara sert karşılık verdi. Ayrıca Azez alanında bulunan Kilcibrinde köyünde Türk ordusunun iki noktasına, Mari yakınlarında bir üslerine, Kefre’de El Şeala köyü yakınlarında bir üslerine, Til Malid’de çetelerin bir noktasına top atışları gerçekleştirmiştir.

Türk ordusu ve “Fırat Kalkanı” çeteleri, Til Cican, Şehba Barajı, El Hisye, Til Mediq ve Til Rifat alanlarına 51 top atışı gerçekleştirmiştir.

Şiddetli çatışmalar sabah 05.00’a kadar devam etti. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda Türk askeri ve ‘Fırat Kalkanı’ çetesi öldürüldü. Tespit edilen 13 ölü ve askerden 2’si Tiwese köyünde, 2’si Eyn Deqne ve 8’den fazlası da diğer noktalarda öldürülmüştür. Çok sayıda asker ve çete de yaralanmıştır.”