QSD savaşçıları Qestel Cindo tepesinde, işte o görüntüler 

QSD Basın Merkezi, İşgalci Türk ordusunun yarattığı dezenformasyonu ortaya çıkaran bir video yayınladı.

Efrîn’e yönelik başlattığı saldırıda beklemediği bir direnişle karşılaşan işgalci Türk ordusu, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) karşısında uğradığı hezimeti gizlemek için özel savaş yöntemlerine sığınmaya başladı.

Efrîn’in Şera ilçesinde bulunan Qestel Cindo tepesini birkaç günde bir “ele geçirdiğini” iddia eden işgalci Türk ordusu, özel savaş medyası aracılıyla kamuoyunu yanıltarak sahte zaferler ilan ediyor.

QSD Basın Merkezi, İşgalci Türk ordusunun yarattığı dezenformasyonu ortaya çıkaran bir video yayınladı. Qestel Cindo tepesinde çekilen video, Türk devleti ve çetelerinin bir haftasını geride bırakan Efrîn saldırısında uğradıkları başarısızlığı gizlemek yalana sarıldıkların gözler önüne seriyor.

QSD Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verildi:

“İşgalci Türk devleti, Efrîn’e olan saldırıları yanı sıra yalan haberler yayınlıyor. Türk basın kuruluşlarında, yer alan haberde, “Türk ordusu, Qestel Dağı’nı aldı” diyor bu iddia halandır.

Türk basını bu tür yalan haberler yayınlıyor, Türk ordusunun QSD savaşçıları karşısında çöküşü bu tür yalan haberlerle gizlenmeye çalışılıyor.

Sayfamızda yayınlanan görüntüler, bu akşama doğru çekilmiştir. Görüntülerde de güçlerimizin bölgeyi koruduğu görünüyor ve işgalcilere karşı nasıl direnildiği anlaşılıyor.

QSD Basın Merkezi olarak, Türk ordusu ve bağlı çeteleri Qestel Dağı’nı alamazlar, bu görüntü ise bunun ispatıdır.