QSD savaşçısı Baran’ın cenazesi Süleymaniye’ye uğurlandı

Kobanê’de şehit düşen QSD savaşçısı Hebeş Banîşarî’in (Hêwa Baran) cenazesi Dêrikê’te yüzlerce kişi tarafından Süleymaniye’ye uğurlandı.

Dêrik, Koçerat ve Beravê’den yüzlerce Hêwa Baran'ın cenazesini Güney Kürdistan’ın Süleymaniye bölgesine uğurlamak için Dêrik’teki Şehit Hogir Hastanesi önünde bir araya geldi.

Savaşçının cenazesi onlarca araç eşliğinde Rojava ile Güney Kürdistan arasındaki Sêmalka Sınır Kapısı’na götürüldü.

Cenazeyi, Baran’ın ailesi sınırda karşıladı. Burada kısa bir konuşma yapan QSD İlişkiler Bürosu yönetim üyesi Xalid Dara, tüm şehitlere faşist Türk devleti ve çetelerin işgali altındaki tüm toprakları özgürleştirinceye kadar mücadeleyi yükseltme sözü verdi.

Türk devletinin vahşice katlettiği kadın siyasetçi Hevrin Xelef'in annesi Suad Mistefa ise, “Rojava ve Başurê Kurdistan, özgür ve onurlu bir yaşam için kendini feda eden bir şehidi daha uğurluyor” dedi.

Suad Mistefa, “Düşman, Kürdistan'ı bölerek Kürtleri bölmeye ve haklarını, özgürlüklerini ve iradelerini yok etmeye çalıştı. Fakat Önder Öcalan'ın fikirleri ve felsefesi Kürdistan'ı yeniden birleştirdi ve işgalcilere karşı, Kürtlerin tüm değerlerini ve haklarını korudu. Ayrıca tüm Kürdistan halkının haklarını ayrım gözetmeksizin korudu.”

Konuşmalardan sonra Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Ehmed Baran’ın şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.